•200g broccoli •100g pastai verzi •3 ceapa verde •2 galbenusuri •1 lingura faina •450g iaurt grecesc •800ml bulion de legume (sau de pui) •sare si piper •300g mazare •1 lingurita tarahon taiat fin •4 lingura patrunjel taiat marunt •50g alune (optional) •seminte de rosii (optional) •putin iaurt gros
Mod de preparare:
Taiati broccoli in buchetele mici, pastaile de codite si ceapa marunt. Bateti bine albusurile cu faina, apoi adaugati pe rand iaurtul grecesc si amestecati pana se omogenizeaza.
Aduceti bulionul la fierbere, condimentati-l dupa gust, adaugati amestecul de broccoli si lasati la fiert 3 minute, apoi alaturati-le pastaile, mazarea si ceapa pentru inca 3-4 minute sau pana cand legumele se inmoaie.
Combinati putina zeama de supa cu putin iaurt, apoi turnati totul inapoi in supa si lasati sa dea un clocot dupa care adaugati tarhonul si patrunjelul.
Dupa ce ati luat supa de pe foc, turnati-o intr-un blender si amestecati pana se transforma intr-un piure. Gustati si condimentati dupa gust cu sare si piper.
Pentru servire puteti presarati cateva alune, semintele de rodii si putin iaurt.
Sfat: Aceasta combinatie de legume este doar un ghid, insa puteti sa adaugati legumele preferate de dumneavoastra.
Mod de servire:
Pentru servire puteti presarati cateva alune, semintele de rodii si putin iaurt.