1 kg morcovi 1 kg telina 2 cepe mari 3-4 ardei grasi 1 kg radacina patrunjel 5-6 gulii 1/2 litru de smantana 2 galbenusuri de ou sare, piper, marar si patrunjel verde, dupa gust, eventual condimente(vegeta, delikat,etc)
Mod de preparare:
Legumele se spala, se curata si se pun la fiert. Se scurg apoi de apa si se paseaza. Ceea ce rezulta se amesteca cu apa in care au fiert legumele, se pune totul din nou la fiert si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
Consistenta cremei se obtine turnand apa in care au fiert legumele in proportia dorita.
Dupa 2-3 clocote se adauga smantana si galbenusurile de ou batute, sarea, piperul, celelalte condimente dupa gust, iar la sfarsit, mararul si patrunjelul proaspat, taiat foarte marunt
Mod de servire:
se serveste calda (sau rece, dupa gust) cu crutoane.