25 g unt 3 cepe mari, taiate felii 75 g felii paine prajita, cu usturoi 75 g branza Emmental sau Cheddar 900 ml zeama de carne de vita
Mod de preparare:
Se topeste untul in tigaie, se adauga ceapa si se lasa pe foc la flacara potrivita, amestecand din cand in cand, timp de 7-8 minute, pana cand ceapa capata o culoare maron aurie.
Intre timp, incalziti cuptorul. Puneti feliile de paine unse cu unt si usturoi in tava. Taiati branza in feliute subtiri si acoperiti cu ele feliile de paine.
Adaugati in tigaia cu ceapa zeama de carne, lasati sa fiarba impreuna si amestecati cca 2 minute. Painea din tava se lasa in cuptor pana cand branza devine aurie si face basicute la suprafata.
Mod de servire:
Serviti supa in boluri, punand deasupra feliile de paine prajita (taiate in patratele in prealabil). Serviti fierbinte.