1 rata mare 1/2 cane (125ml) vin de orez 1/2 cana (125ml) otet negru chinezesc 1/2 cana (125ml) sos de soia dulce (kecap manis, poate-l gasesti pe acolo) 1/2 cana (125ml) sos de soya obisnuit 1 cana (250ml) suc de portocale 1/2 cana ciuperci uscate(shitake daca gasesti)si puse in 250ml de apa sa se moaie 1/4 cana coaja de portocala rasa 1 lingurita cuisoare 1 lingurita anason 1 lingurita pudra de chili (ardei iute) 4 bucati de coaja de scortisoara 1 lingurita boabe de piper negru 1 1/2 cani de portocale taiate 1 ceapa medie 6 catei de usturoi
Mod de preparare:
Intr-o cratita mica combina otetul, vinul de orez, amandoua sosurile de soia, sucul de portocale and apa de pe ciuperci. Lasa sa dea in clocot. Adauga coaja de portocale, anasonul, pudra de chili, bucatile de scortisoara, si piperul. Redu focul.
Tata tai-o in bucati si pune-o intr-un vas pentru fript. Acoper-o cu portocalele taiate, ceapa, usturoi si ciupercile taiate mari. Adauga 1/2 din sosul de mai sus peste rata. Frige-o cca 1 ora, pune din sosul din tava peste rata la fiecare 5-10 minute. Restul de sos lasa-l sa dea in clocot inca putin apoi pune-l peste rata.