-2 piepturi dezosate -1 lingura+2 lingurite sos de soia -2 lingurite sherry(sec) -4 lingurite amidon -1/2 lingurita radacina de ghimbir data prin razatoarea mica(sau 1 lingurita ginger powder) -2 linguri ulei -1 ceapa medie taiata in 4 -3-4 catei de usturoi pisati -1/2 broccoli desfacuta in buchetele -1 ardei rosu taiat mai mare -1 tulpina de telina feliute -200 ml supa de pui concentrata
Mod de preparare:
Puiul(curatat de piele)se taie fisii (cca 2-3 cm latime) si se combina cu 2 lingurite sos soia,2 lingurite amidon si ghimbir;se lasa la marinat 30'. Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie;se adauga si puiul si se prajesc la foc iute pina carnea s-a rumenit pe toate partile.Se adauga broccoli,ardeiul si telina.Se prajesc pina legumele sunt patrunse doar putin dupa care se adauga un amestec facut separat din supa si restul de amidon.Se acopera si se lasa la foc mediu pina amestecul da in clocot si se ingroasa.Se stropeste cu restul de sos de soia si se amesteca usor.
Mod de servire:
Se servesc cu crispy noodles(vezi reteta mai sus).Ies 4 portii. Pofta buna!