-500 g carne de porc macra -2 linguri ulei -2 cepe mici taiate in 4 -2 catei de usturoi pisati -200 ml concentrat supa de pui(o puteti face cu cubulete knorr) -250 g cubulete ananas in sirop -1 lingura amidon alimentar -100 g sos de rosii -1/2 lingurita radacina ghimbir data prn razatoare(important pt.gust-se gaseste in comert praf sub denumirea de ginger) -2 linguri otet -2 linguri zahar( de prferinta brun) -un ardei mare rosu taiat cubulete mari - un castravete taiat cubulete mari -100 g baby-corn (un fel de porumb nematurizat care se gaseste la conserva-optional) -100 g ciuperci taiate in 4
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins pina ceapa devine transparenta;se scoate din tigaie si se pune la prajit carnea taiata cubulete de cca 2 cm;se rumeneste la foc iute pe toate partile dupa care se pune ceapa inapoi in tigaie.Se adauga concentratul de supa si se aduce la fierbere,dupa care se acopera si se fierbe la foc mic pina carne devine frageda (30').Adaugati restul de ingrediente si mai lasati la foc 5 min.Intre timp din siropul de ananas si amidon se face un sos subtire (amestecati f.bine sa nu aiba cocoloase) care se toarna in amestecul din tigaie cinn acesta da in clocot.Se mai fierbe inca 2 minute sau pina se ingroasa sosul....Si gata!