-500 g orez gatit(orezul preferat este cel brun si cu bobul lung;se fierbe in clocot cca.40' dupa care se scuge bine si se intinde pe-o tava acoperita cu-n servet de bucatarie curat;se lasa la uscat peste noapte) -2 oua -1 lingura+1 lingurita sos de soia -3 linguri ulei -6 feliute de bacon sau caiser taiate marunt -1-2 catei usturoi pisati -2 lingurite radacina de ghimbir data prin razatoare(sau 3 lingurite "ginger"din comert) -2 cepe micute taiate mai marunt
Mod de preparare:
Ouale impreuna cu lingurita cu sos de soia se bat usor ca pt.omleta.Se pune la prajit pe rind,cite o jumatate din amestec,intr-o tigaie cu o lingura de ulei incins si se rumeneste bine pe ambele parti;se repeta cu a 2-a jumatate.Se taie omleta in fisii subtiri de 1 cm.Cu alta lingura de ulei incins se coace baconul pina se face crocant;se scoate din tigaie si in loc se pun ceapa,ghimbirul si usturoiul la foc mic.Caliti ceapa numai putin dupa care adaugati orezul si prajiti 5' amestecind in continuu. Adaugati baconul,fisiutele de ou si sosul de soia ramas si mai lasati pe foc 2-3 minute, amestecind foarte bine