-4 piepturi pui -3/4 cescuta zeama lamiie -2 lingurite coaja de lamiie rasa -2 lingurite concetrat de pui(pudra) -4 linguri amidon -3 linguri zahar(de preferinta brun) -2 lingurite radacina ghimbir dat prin razatoare(3-4 ingurite ginger pudra) -150 ml apa -1 albus -ulei pentru prajit "in baie"
Mod de preparare:
Sucul de lamiie se combina intr-o olita cu coaja rasa,concentratul de pui,2 linguri amidon,zahar,si ghimbir ;se aduce la fierbere amestecind in continuu pina da in clocot si se ingroasa;se ia de pe foc si se lasa acoperit deoparte.Puiul se curata de piele,se taie in cubulete potrivite ca marime(4-5 cm),se dau prin amidonul ramas,apoi prin albusul batut spuma(dar nu pina se intareste) si se prajesc in baie de ulei pina se rumenesc putin.Cind se scot se lasa putin in hirtie absorbanta(sau servetele) apoi se aranjeaza pe farfurie turnidu-se sosul deasupra...