Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Sushi Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Sushi 
Numar portii: 0 
Ingrediente: OREZUL DE SUSHI
Intai de toate, orezul de din cel cu bob mai grasut.
Orezul se fierbe folosind volume egale orez/apa, dupa cum urmeaza:

2 cesti (180 ml) orez... 2 cesti apa (ies cam 4 cesti de orez fiert)

INGREDIENTE PT. SUSHI
- peste: somon crud (felioare); ton crud (asemenea); somon afumat
- conserve de peste: ton, macrou
- fructe de mare: arici de mare(crud, scos din carapace); icre de somon; picioare de crab (fiert; scos din carapace); creveti (cruzi sau fierti, scosi din carapace); caracatita (cruda sau fiarta, felioare); sepie (cruda, felioare)
- carne : pui (preparat "teriyaki"), porc (ham)
- legume: castraveti; avocado; porumb (boabe, din conserva)

facultativ: ceapa (felii subtiri), maioneza, lamaie(felii), nori (un fel de hartie din alge)

obligatoriu (desi pot lipsi la unele retete): sos de soia (shoyu); pasta de wasabi (horse radish paste, de culoare verde si cu gust asemanator hreanului); felioare de ghimbir (ginger) marinat (in otet si zahar, cred)

se insoteste de: ceai verde (matcha e cel mai bun, dar la urma oricare) sau beeere!

Incercati combinatii proprii!
Mod de preparare: OREZUL DE SUSHI
Se pune la rice-cooker ori se fierbe in oala, pe aragaz, dupa urmatorul algoritm:
- se acopera oala cu un capac greu; se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba
- se da la foc mare 1 minut
- se da la foc mic 4-5 minute
- se da la foc ff mic 10 minute
- se ia de pe foc si se lasa la "odihna" inca 10 minute, fara a ridica capacul

Se amesteca intr-un bol mic otet (de orez, de preferinta), zahar si sare, in urmatoarea proportie:

5 cesti orez fiert...3+1/2 linguri otet...1 lingura zahar...1+1/2 lingurite sare

Se pune orezul fiert (fierbinte) intr-u caston, se adauga "sosul" de otet, zahar, sare si se amesteca cu o spatula de lemn, fara a strivi boabele (se fac miscari "de taiere"); daca e prea apos, i se face domnului orez vant cu evantaiul, pentru a se evapora excesul de lichid. Pana la folosire, orezul de sushi astfel preparat se lasa in castron, acoperit cu un prosop umed.

COMBINATII:
1. Somon afumat (orez de sushi, somon afumat, ceapa, maioneza; ingredientele "obligatorii" pot lipsi)
- se tapeteaza un castron putin adanc cu felii de somon afumat
- se pune in castronul tapetat orez de sushi; se preseaza
- se rastoarna castronul pe un platou
- se "orneaza" cu maioneza si se presara cu felii de ceapa, ori se pun doar felioare de lamaie
- se taie ca un tort si se haleste cu mana sau cu betisoarele (exersati!)

2. Somon, ton, fructe de mare (peste crud, felii, ingredientele "obligatorii")

- se ia, cu mana uda, din castron, cantitati mici de orez si se formeaza gramajoare aidoma mititeilor romanesti
- se ung "mititeii" cu un strop (cat un bob de mazare) de pasta de wasabi
- se aseaza pe fiecare "mititel" o felie de peste ori un crevete ori o felie de caracatita etc
- se aseaza "mititeii" frumos pe un platou
- cand se mananca, fiecare inmoaie "mititelul" ales in sos de soia (care e picurat intr-o farfuriuta in fata fiecarui mesean); dupa fiecare imbucatura se ciuguleste o felioara de ghimbir marinat, care "spala" papilele in vederea degustarii imbucaturii urmatoare

3. Carne, legume (vezi mai sus).

Incercati combinatii proprii!

Pofta buna si, daca vi se pare interesant, o sa mai revin si cu alte japonezarii, poate mai usor de facut!
 
Mod de servire:  
Timp de preparare (minute):  
Grad de dificultate (1-10): 0 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Asia 
Specialitate: Asia 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Julie 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4716 
Contributie: Oana_B 
Vizualizari: 6043 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Sushi
» PUI CROCANT (tori no tatsuta-age)
» Nasi Goreng (Orez Fript)!!!
» Chahan (orez "fript")
» Teriyaki
» Pui cu orez (mancare thailandeza)
» Chicken satay
» Pui prajit cu ardei iute si busuioc
» SWEET AND SOUR PORK (sau porc dulce-acrisor)
» CRISPY FRIED NOODLES (sau spaghete crocante prajite )
» FRIED RICE (sau orez prajit)
» CHICKEN CHOW MEIN
» CHINESE LEMON CHICKEN
» SESAME CHICKEN
» Legume
» Carne cu legume
» Carne de pui cu legume
» Pui cu orez si legume
» Rata cu portocale
» Orez cu legume
» OREZ CU LEGUME (CEAHAN)
» Samosas 24 bucati
» Ciuperci
» paella valenciana
» Indian Butter Chicken
» reteta sushi pentru incepatoare

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput