-carne de pui (250g) -5-6 catei de usturoi, sare, piper dupa gust, 2-3 lingurite de soya sos, o lingurita cu varf cu amidon (de preferat de porumb),2-3 lingurite de ulei si 1 lingurita de ginger taiat f. marunt.
Mod de preparare:
Carnea de pui (cca 250 g) se taie bucatele mici, subtiri (probabil ai vazut la restaurant) si se pune intr-un castron la marinat cu 5-6 catei de usturoi taiat marunt, sare, piper dupa gust, 2-3 lingurite de soya sos, o lingurita cu varf cu amidon (de preferat de porumb),2-3 lingurite de ulei si 1 lingurita de ginger taiat f. marunt. Se lasa la marinat cel putin o ora. Cum se gateste? La foc foarte mare se pune ulei intr-o tigaie (ei au tigai speciale, insa se poate gati intr-o tigaie normala in care faci cartofi prajiti sau ochiuri, de preferat sa nu fie de teflon ca se strica la foc mare si nici nu se incinge suficient) si se incinge bine. Se pune carnea in uleiul incins si se prajeste pe foc mare pana se albeste bine, invartind mereu prin rasturnare si dezlipind-o de pe fundul tigaii cu o paleta (se lipeste usor din cauza amidonului). Cand s-a rumenit putin, se adauga legumele, care pot fi: 1. conopida, broccoli, morcov taiat rondele, pastai de mazare tinere, babycorn 2. ceapa taiata pestisori, ardei rosu sau galben, 8-10 cubulete de cartofi (fierti in prealabil) la care se face sosul de curry si se adauga la sfarsit 3. ciuperci (merg cele din conserva daca nu gasiti proaspete), felii de morcov, felioare de rosii (astea se adauga la sfarsit) 4. Vinete taiate fashii de 8-10 cm lungime si 1-2 cm grosime, morcov, rosii 5. soya incoltzita, ardei, morcov
Aveti deci 5 feluri de mancare. Carnea se poate inlocui cu porc, vita mergand doar la curry, iar la vinete, chinezii mananca des peste in loc de pui. Incercati cu peste din conserva (ton) la mine a iesit f. bine si asemanator cu felul lor. Deci, dupa ce s-a facut putin carnitza (nu chiar de tot) se adauga legumele, se pune sare, piper, un pic de delicat (dupa gust) putin patrunjel taiat marunt, ceapa verde si se lasa pe foc tot dupa gustul fiecaruia. In general, legumele la ei nu sunt foarte bine facute, sunt inca crocante atunci cand le mananci, deci se tin cam 5-6 minute pe foc.