Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Carne de pui cu legume Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Carne de pui cu legume 
Numar portii: 0 
Ingrediente: -carne de pui (250g)
-5-6 catei de usturoi, sare, piper dupa gust, 2-3 lingurite de soya sos, o lingurita cu varf cu amidon (de preferat de porumb),2-3 lingurite de ulei si 1 lingurita de ginger taiat f. marunt.
Mod de preparare: Carnea de pui (cca 250 g) se taie bucatele mici, subtiri (probabil ai vazut la restaurant) si se pune intr-un castron la marinat cu 5-6 catei de usturoi taiat marunt, sare, piper dupa gust, 2-3 lingurite de soya sos, o lingurita cu varf cu amidon (de preferat de porumb),2-3 lingurite de ulei si 1 lingurita de ginger taiat f. marunt. Se lasa la marinat cel putin o ora.
Cum se gateste?
La foc foarte mare se pune ulei intr-o tigaie (ei au tigai speciale, insa se poate gati intr-o tigaie normala in care faci cartofi prajiti sau ochiuri, de preferat sa nu fie de teflon ca se strica la foc mare si nici nu se incinge suficient) si se incinge bine. Se pune carnea in uleiul incins si se prajeste pe foc mare pana se albeste bine, invartind mereu prin rasturnare si dezlipind-o de pe fundul tigaii cu o paleta (se lipeste usor din cauza amidonului). Cand s-a rumenit putin, se adauga legumele, care pot fi:
1. conopida, broccoli, morcov taiat rondele, pastai de mazare tinere, babycorn
2. ceapa taiata pestisori, ardei rosu sau galben, 8-10 cubulete de cartofi (fierti in prealabil) la care se face sosul de curry si se adauga la sfarsit
3. ciuperci (merg cele din conserva daca nu gasiti proaspete), felii de morcov, felioare de rosii (astea se adauga la sfarsit)
4. Vinete taiate fashii de 8-10 cm lungime si 1-2 cm grosime, morcov, rosii
5. soya incoltzita, ardei, morcov

Aveti deci 5 feluri de mancare. Carnea se poate inlocui cu porc, vita mergand doar la curry, iar la vinete, chinezii mananca des peste in loc de pui. Incercati cu peste din conserva (ton) la mine a iesit f. bine si asemanator cu felul lor.
Deci, dupa ce s-a facut putin carnitza (nu chiar de tot) se adauga legumele, se pune sare, piper, un pic de delicat (dupa gust) putin patrunjel taiat marunt, ceapa verde si se lasa pe foc tot dupa gustul fiecaruia. In general, legumele la ei nu sunt foarte bine facute, sunt inca crocante atunci cand le mananci, deci se tin cam 5-6 minute pe foc.
 
Mod de servire:  
Timp de preparare (minute):  
Grad de dificultate (1-10): 0 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Asia 
Specialitate: Asia 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: mamamariana 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4716&whichpage=2 
Contributie: Oana_B 
Vizualizari: 1468 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Sushi
» PUI CROCANT (tori no tatsuta-age)
» Nasi Goreng (Orez Fript)!!!
» Chahan (orez "fript")
» Teriyaki
» Pui cu orez (mancare thailandeza)
» Chicken satay
» Pui prajit cu ardei iute si busuioc
» SWEET AND SOUR PORK (sau porc dulce-acrisor)
» CRISPY FRIED NOODLES (sau spaghete crocante prajite )
» FRIED RICE (sau orez prajit)
» CHICKEN CHOW MEIN
» CHINESE LEMON CHICKEN
» SESAME CHICKEN
» Legume
» Carne cu legume
» Carne de pui cu legume
» Pui cu orez si legume
» Rata cu portocale
» Orez cu legume
» OREZ CU LEGUME (CEAHAN)
» Samosas 24 bucati
» Ciuperci
» paella valenciana
» Indian Butter Chicken
» reteta sushi pentru incepatoare

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput