600g ciuperci proaspete, 250g pesmet, 450g faina, 300ml lapte, 5 oua, o legatura de patrunjel si una de marar, ulei, sare , piper. Pentru sos: o lingura de faina, 300ml lapte, 150g smantana, ulei, sare.
Mod de preparare:
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie marunt si se calesc in ulei. Se condimenteaza si se adauga patrunjeleul tocat fin. Se fierb 300ml lapte cu 300g faina amestecand mereu pt. a nu se forma cocoloase. Se adauga apoi 2 oua si ciupercile calite. Din aceasta compozitie se formeaza crochete de 5-6 cm lungime, se dau prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins. Pentru sosul de smantana se caleste o lingura de faina in ulei, care se stinge apoi cu 300ml lapte si se lasa sa fiarba 20 min. Se adauga sare si smantana.
Mod de servire:
Se servesc fierbinti cu sos de smantana si marar verde.