Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort cu ciocolata Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort cu ciocolata 
Numar portii: 0 
Ingrediente: Blat: 6 oua, 4 linguri faina (cu varf), 2 linguri cacao(daca se poate, cacao de Zaan), 1 fiola esenta rom, 6 linguri zahar, 1 lingura si jumatate ulei.
Crema: 3 oua, 3/4 cana mare zahar,3/4 pachet unt, 50 gr cacao (zaan).

Mod de preparare: Galbenusuruile se amesteca cu uleiul si se lasa de o parte.
Se bat albusurile, apoi se adauga treptat zaharul. Se pune jumatate fiola esenta de rom. Se toarna incet galbenusurile si se incorporeaza amestecand incet de jos in sus. Se adauga faina, se incorporeaza, apoi cacaoa si la fel.
Se toarna compozitia intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata pe fund si pereti cu hartie.
Cuptorul trebuie incins cu o ora inainte. Se tine 10 min. la foc mare si apoi la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea, cand nu se mai lipeste aluat se stinge cuptorul si se mai lasa acolo cu usa intredeschisa. Cand s-a mai racorit se scoate. Tragi de hartie si il scoti din cratita. Desprinzi hartia de pe el si il lasi sa se raceasca.

Crema:
Ouale se amesteca intr-o craticioara sau ibric cu zaharul. Amestecul se tine pe baie de aburi sau la foc foarte mic aprox. jumatate de ora amestecand continuu. Se trage de pe foc si se adauga cacao cernuta (prin strecuratoarea de ceai) si se amesteca repede sa nu faca cocoloase. Se mai pune un minut pe foc amestecand. Se da la o parte si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat. Se pune cate o lingura de crema in unt si se incorporeaza. Apoi se mai pune o lingura si tot asa pana o incorporezi pe toata.
Se face un sirop dintr-o cana da apa, o lingura de zahar care se fierbe un pic, cam un minut la foc mic. Cand siropul e rece se adauga jumatatea cealalta de fiola de rom.
Blatul se taie in doua. Se inteapa fiecare jumatate cu furculita si se toarna sirop cu o lingura. Se aseaza pe platou jumatate de blat, crema, cealalta jumatate si se imbraca totul cu crema.


 
Mod de servire: Se serveste rece. 
Timp de preparare (minute): ~ 80 min. 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: nadina 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 4048 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort cu ciocolata
» Sacher torte
» Tort cu ciocolata (2)
» Tort galben cu glazura de ciocolata
» Tort impresionant de ciocolata
» Tort Dracula
» Tort mexican de ciocolata
» Tort de ciocolata si alune
» Tort cu ciocolata alba
» Tort cu ciocolata si castane
» Tort festiv Ucrainean
» Tort de ciocolata pentru sarbatori
» Tort Cafe Latte
» Tort negresa

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput