•100g margarina scazuta in grasimi polinesaturate •100g zahar pudra •175 g faina cernuta, cu agent de crestere •2 oua •1/2 lingurita extract de vanilie •4 linguri de lapte degresat •un varf de cutit de sare Ingrediente umplutura:
•50g ciocolata alba •150g crema de branza •2 linguri de zahar pudra •200g zmeura (sau capsuni)
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 160 grade C iar apoi unge cu unt doua tavi rotunde pentru tort si aseaza hartie de pergament in ambele.
2. Aseaza toate ingredientele pentru blat intr-un castron si amesteca-le cu mixerul bine timp de 2-3 minute. Imparte compozitia rezultata in cele 2 tavi deja pregatite si lasa-le in cuptorul incins aproximativ 18-20 minute. Dupa ce sunt gata, se lasa la racit pe un gratar de sarma.
3. Folosind un curatator de legume, rade aproximativ 10g din ciocolata alba si aseaz-o in frigider (o vei folosi pentru a decora tortul).
4. Restul de 40g de ciocolata topeste-o pe o baie de aburi, iar dupa ce s-a topit complet las-o la racit putin, amesteca crema de branza si zaharul pana la omogenizare, apoi aseaza amestecul la frigider pana la asamblarea tortului.
5. Pregatirea tortului: intinde pe primul blat jumatate din cantitatea amestecului de ciocolata, aseaza zmeura, al doilea blat iar la final restul umpluturii si ciocolata rasa din frigider.