Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort festiv Ucrainean Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort festiv Ucrainean 
Numar portii: 8 
Ingrediente: 280g nuci fin macinate
3 linguri nuci tocate
1/3 ceasca faina
2 linguri amidon de porumb
1 lingurita praf de copt
12 oua, separate
1/4 lingurita sare
1 1/4 ceasca de zahar granulat
3 1/2 lingurite extract de vanilie
3/4 ceasca unt, la temperatura camerei
170g ciocolata neindulcita, topita
6 1/4 cesti zahar pudra
3/4 ceasca cafea preparata (mai tare)
1 1/2 lingura lichior de cafea (optional)
2 cesti smantana
2 lingurite cafea instant-granule
Mod de preparare: Mod de preparare blat:

Incalzeste cuptorul la 176 grade C si pregateste doua tavi rotunde pentru tort: unse cu unt, asezata cate o hartie de pergament pe fiecare, iar hartia la randul ei unsa si ea cu grasime (unt).

Combinaa nucile fin macinate cu faina, amidonul de porumb si praful de copt. Separat bate albusurile spuma.

Cu ajutorul unui mixer amesteca bine galbenusurile cu zaharul granulat pana ce compozitia devine groasa si pufoasa - aproximativ 5 minute. Apoi adauga 2 lingurite de vanilie si mai amesteca putin.

Acum amesteca compozitia de nuci si faina cu cea de galbenusuri, iar la final incorporeaza si albusurile usor. Imparte compozitia in cele doua tavi in mod egal si lasa-le in cuptorul incins 25 la 30 de minute. Cnd sunt gata se pun la racit pe un gratar de sarma.

Mod de preparare glazura si umplutura:

Tot cu ajutorul unui mixer bate bine untul, ciocolata, vanilia ramasa, zaharul pudra si 1 1/2 ceasca zahar pudra pana ce amestecul devine cremos. Adauga alternativ cafeaua, lichiorul si inca 4 1/2 cesti de zahar tos.

Intr-un castron separat se amesteca pana devine spuma smantana, cafeaua instant si 1/4 ceasca zahar pudra.

Asamblarea tortului:

Blaturile de tort se taie in jumatati pe orizontala, rezultand 4 foi egale.

Intinde pe primul blat de tort 3/4 ceasca glazura cu unt si ciocolata, urmata de o treime din crema de cafea.

Aseaza al doilea blat si repeta partea cu glazura si crema de cafea. Repeta cu al treilea blat.

Pe ultimul blat de tort intinde restul de glazura mocha, dar vezi sa iti ajunga si pentru laterale, astfel tortul sa fie imbracat uniform. Decoreaza cu nuci tocate dupa bunul plac.

Inainte de servire se lasa la frigider aproximativ 1 ora.

 
Mod de servire: Inainte de servire se lasa la frigider aproximativ 1 ora 
Timp de preparare (minute): 30-40min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Inainte de servire se lasa la frigider aproximativ 1 ora 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 2009 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort cu ciocolata
» Sacher torte
» Tort cu ciocolata (2)
» Tort galben cu glazura de ciocolata
» Tort impresionant de ciocolata
» Tort Dracula
» Tort mexican de ciocolata
» Tort de ciocolata si alune
» Tort cu ciocolata alba
» Tort cu ciocolata si castane
» Tort festiv Ucrainean
» Tort de ciocolata pentru sarbatori
» Tort Cafe Latte
» Tort negresa

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput