Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort de ciocolata pentru sarbatori Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort de ciocolata pentru sarbatori 
Numar portii: 10 
Ingrediente: Ingrediente umplutura:

150g ciocolata neagra (70% cacao) rupta in bucati
300ml smantana
Ingrediente blat:

120g unt, plus extra pentru ungere
300g zahar pudra
2 oua mari
270g faina cernuta
225ml lapte batut
1 lingurita sare de mare
1 lingurita de extract de vanilie
50g pudra de cacao cernuta
1 lingura de otet de vin alb
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Ingrediente glazura:

225g ciocolata neagra (70% cacao) rupta in bucati
50g unt nesarat
2 linguri de espresso sau cafea tare
Pentru decor:

mini oua colorate (de ciocolata) de Paste sau alte decoratiuni de primavara
Mod de preparare: Pentru umplutura: topeste ciocolata pe bain marine, apoi amesteca usor smantana, acopera castronul si lasa-l la rece 2 ore.

Incalzeste cuptorul la 170C, unge cu unt 3 tavi rotunde pentru tort si pune cate o foaie de pergament in fiecare (daca nu ai 3 tavi, va trebui sa coci blaturile pe rand).

Pentru blaturi: amesteca pana la omogenizare smantana, untul si zaharul pudra, apoi adauga ouale pe rand in timp ce amesteci. Acum poti presara faina in trei etape, alternand cu laptele batut. La final incorporeaza sarea, vanilia, pudra de cacao si bicarbonatul de sodiu stins cu otet.

Imparte amestecul rezultat in cele trei tavi deja pregatite si lasa-le la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute. Dupa ce s-au copt, se lasa la racit iar apoi se vor scoate din forma.

Pentru a asambla tortul: intinde pe primul blat jumatate din umplutura de ciocolata, aseaza al doilea blat si intinde restul umpluturii, urmat de ultimul blat.

Pentru glazura: topeste la foc mic ciocolata si untul, amestecand pana se omogenizare, apoi adauga cafeaua lichida. Toarna glazura rezultata peste tort, permitand sa se scurga putin si pe margini.

Dupa preferinta se poate lasa simplu sau decora pentru sarbatorile de Paste cu oua mici si colorate de ciocolata si legat la baza cu o panglica.

Se serveste la temperatura camerei.
 
Mod de servire: Se serveste la temperatura camerei 
Timp de preparare (minute): +35min 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&nm=Retete-de-torturi 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 2742 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort cu ciocolata
» Sacher torte
» Tort cu ciocolata (2)
» Tort galben cu glazura de ciocolata
» Tort impresionant de ciocolata
» Tort Dracula
» Tort mexican de ciocolata
» Tort de ciocolata si alune
» Tort cu ciocolata alba
» Tort cu ciocolata si castane
» Tort festiv Ucrainean
» Tort de ciocolata pentru sarbatori
» Tort Cafe Latte
» Tort negresa

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput