Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort Cafe Latte Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort Cafe Latte 
Numar portii: 10 
Ingrediente: pudra de cacao
1 ou, usor batut
1 cana de lapte batut sau iaurt
2/3 ceasca ulei
2 cesti faina
1 3/4 ceasca de zahar
1/2 ceasca pudra de cacao
1 lingura de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare
1 ceasca de cafea proaspat preparata, fierbinte
glazura de ciocolata (o puteti cumpara sau prepara din ciocolata topita la abur cu putin unt)
1 1/2 ceasca jumatate nuci pecan, prajite
3/4 ceasca topping de caramel (il gasiti in orice supermarket)
Mod de preparare: Unge cu putina grasime 3 tavi pentru tort, apoi aseaza pe fundul fiecareia hartie de pergament si pudra de cacao.

Intr-un castron mic, amesteca bine oul, laptele batut si uleiul. Separat amesteca faina, zaharul, 1/2 ceasca pudra de cacao, praful de copt si sarea. Se adauga treptat amestecul de lapte batut peste cel de faina - amesteca cu un mixer pana la omogenizare. Treptat adauga cafeaua fierbinte, apoi imparte compozitia in cele 3 tavi, in mod egal.

Blaturile se lasa in cuptorul incins la 176 grade C timp de 25 - 30 de minute sau pāna cānd o scobitoare de lemn introdusa in centrul blatului iese curata. Cand sunt gata, se lasa la racit pe un gratar de sarma - dupa 15 min se scot din forme si se lasa la racit complet.

Aseaza primul blat pe un platou, intinde cu o spatula o treime din glazura de ciocolata impingand-o usor peste margini, imprastie o treime din nucile pecan si 1/4 ceasca topping de caramel; aseaza al doilea blat si repeta procedura, dupa care pune si ultimul blat, intinde glazura si topping-ul ramas (la fel impingand usor spre margini cu o spatula pentru a crea efectul de cascada) si aseaza frumos nucile pecan.

Dupa ce ai asamblat tortul, lasa-l la rece 1-2 ore.

Sfat: daca nu dispui de 3 tavi vei coace cate un blat pe rand, timp in care compozitia ramasa o vei pune la rece
 
Mod de servire: Dupa racire 
Timp de preparare (minute): 30min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1814 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort cu ciocolata
» Sacher torte
» Tort cu ciocolata (2)
» Tort galben cu glazura de ciocolata
» Tort impresionant de ciocolata
» Tort Dracula
» Tort mexican de ciocolata
» Tort de ciocolata si alune
» Tort cu ciocolata alba
» Tort cu ciocolata si castane
» Tort festiv Ucrainean
» Tort de ciocolata pentru sarbatori
» Tort Cafe Latte
» Tort negresa

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput