pudra de cacao 1 ou, usor batut 1 cana de lapte batut sau iaurt 2/3 ceasca ulei 2 cesti faina 1 3/4 ceasca de zahar 1/2 ceasca pudra de cacao 1 lingura de bicarbonat de sodiu 1 lingurita de sare 1 ceasca de cafea proaspat preparata, fierbinte glazura de ciocolata (o puteti cumpara sau prepara din ciocolata topita la abur cu putin unt) 1 1/2 ceasca jumatate nuci pecan, prajite 3/4 ceasca topping de caramel (il gasiti in orice supermarket)
Mod de preparare:
Unge cu putina grasime 3 tavi pentru tort, apoi aseaza pe fundul fiecareia hartie de pergament si pudra de cacao.
Intr-un castron mic, amesteca bine oul, laptele batut si uleiul. Separat amesteca faina, zaharul, 1/2 ceasca pudra de cacao, praful de copt si sarea. Se adauga treptat amestecul de lapte batut peste cel de faina - amesteca cu un mixer pana la omogenizare. Treptat adauga cafeaua fierbinte, apoi imparte compozitia in cele 3 tavi, in mod egal.
Blaturile se lasa in cuptorul incins la 176 grade C timp de 25 - 30 de minute sau pāna cānd o scobitoare de lemn introdusa in centrul blatului iese curata. Cand sunt gata, se lasa la racit pe un gratar de sarma - dupa 15 min se scot din forme si se lasa la racit complet.
Aseaza primul blat pe un platou, intinde cu o spatula o treime din glazura de ciocolata impingand-o usor peste margini, imprastie o treime din nucile pecan si 1/4 ceasca topping de caramel; aseaza al doilea blat si repeta procedura, dupa care pune si ultimul blat, intinde glazura si topping-ul ramas (la fel impingand usor spre margini cu o spatula pentru a crea efectul de cascada) si aseaza frumos nucile pecan.
Dupa ce ai asamblat tortul, lasa-l la rece 1-2 ore.
Sfat: daca nu dispui de 3 tavi vei coace cate un blat pe rand, timp in care compozitia ramasa o vei pune la rece