- 485g faina - 1 lingura praf de copt - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - 225g unt - 400g zahar - 4 oua - 1 lingurita extract de vanilie - 300ml lapte batut - putina sare
Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
- 170g ciocolata semi-dulce (in bucati mici) - 3 linguri de unt - 2 linguri sirop de porumb - ½ lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Preparare tort:
Incalzeste cuptorul la 175 grade C si ungeti cu unt si faina doua tavi rotunde de aproximativ 20 cm fiecare.
Da prin sita faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea, apoi lasa-le la o parte.
Amesteca bine untul si zaharul pana devine o crema fina si pufoasa. Adauga vanilia si cate un ou pe rand, amestecand bine.
Cu ajutorul unui mixer, bate la viteza mica amestecul de faina cu cel de unt. Aseaza compozitie rezultata aseaza-le in cele 2 tavi deja pregatite si lasa-le in cuptorul incins aproximtiv 30 de minute.
Preparare glazura de ciocolata:
Aseaza ciocolata, untul si siropul de porumb intr-un castron, si acesta la randul sau peste o tigaie cu apa fierbinte, la foc mic. Amesteca pana compozitia se omogenizeaza, aproximativ 2-3 minute. Dupa ce ai luat amestecul de pe aburi adauga extractul de vanilie.
Mod de servire:
Glazura de ciocolata se toarna imediat peste tortul racit si se poate servi.