Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort Dracula Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort Dracula 
Numar portii: 10 
Ingrediente: Ingrediente tort

Pentru blaturi:

50g pudra de cacao-cea mai buna calitate, cernuta
100g zahar muscovado
250 ml apa fierbinte
125g unt nesarat moale, plus extra
150g zahar pudra
225g faina
½ lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite extract de vanilie
2 oua mari
Pentru glazura:

125ml apa
30g zahar muscovado
175 g unt nesarat, taiat in cubulete
300g ciocolata cu 70% cacao de cea mai buna calitate, fin tocata
Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung bine cu unt 2 tavi rotunde pentru tort apoi se aseaza hartie de pergament.

Se amesteca cacaoa cu zaharul muscovado si apa fierbinte pana se incorporeaza.

Separat frecati bine untul si zaharul pudra impreuna, pana se transforma intr-o compozitie pufoasa.

In alt castron amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul.

Amestecati extractul de vanilie in crema de unt si zahar pudra - apoi adaugati 1 ou, urmat rapid de o lingura mare de amestec de faina, apoi al doilea ou. Amestecati bine.

Continuand sa amestecati (puteti folosi mixerul) adaugati restul ingredientelor uscate pentru tort si amestecul de cacao, incorporand amestecul bine.

Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi si se lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, sau pāna considerati ca este gata. Se lasa apoi la racit 5-10 minute.

De indata ce ati asezat tavile in cuptor, incepeti pregatirea glazurii: topiti intr-un castronn la aburi apa, zaharul muscovado si untul. Cānd amestecul incepe sa faca bule, se ia castronul de pe aburi si se adauga ciocolata tocata, se agita amestecul, dupa care se lasa timp de un minut inainte de a se amesteca cu telul.

Amestecul de ciocoalata se lasa sa se raceasca aproximativ 1 ora, dupa care se bate cu telul din nou - timp in care blaturile vor fi racite si gata pentru glazura. Imbracati ambele blaturi in glazura, inclusiv laturile.

Cateva sfaturi:

blaturile pot fi coapte cu o zi inainte si asamblate inainte de servire
dupa preferinta se poate orna cu fructe (cirese, mure, zmeura, capsuni)
 
Mod de servire: dupa preferinta se poate orna cu fructe (cirese, mure, zmeura, capsuni) 
Timp de preparare (minute): 1h 
Grad de dificultate (1-10): 5 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&whichpage=1 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 2610 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort cu ciocolata
» Sacher torte
» Tort cu ciocolata (2)
» Tort galben cu glazura de ciocolata
» Tort impresionant de ciocolata
» Tort Dracula
» Tort mexican de ciocolata
» Tort de ciocolata si alune
» Tort cu ciocolata alba
» Tort cu ciocolata si castane
» Tort festiv Ucrainean
» Tort de ciocolata pentru sarbatori
» Tort Cafe Latte
» Tort negresa

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput