Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort cu ciocolata si castane Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort cu ciocolata si castane 
Numar portii: 8 
Ingrediente: Ingredinete blat:

• 100g ciocolata neagra aproximativ 50% cacao
• 4 oua separate
• 100 g zahar brun pudra
• 100g migdale

Ingrediente umplutura:

• 100g ciocolata neagra aproximativ 50% cacao
• 200g castane prajite si curatate
• 50g zahar brun pudra
• 150ml smantana grasa

Ingrediente glazura:

• 120 g ciocolata cu lapte
• 20g unt
• 30g cacao
• 60ml apa
• 20g (aproximativ 1 lingura) sirop de artar (sau miere)
• ciocolata rasa sau alte decoratiuni de ciocolata pentru

Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 190C si unge cu unt o tava rotunda de tort, apoi tapeteaz-o cu hartie de copt.

Pentru blat: rupe ciocolata in bucati si topeste-o pe o baie de aburi. Bate albusurile spuma intr-un bol mare, iar in altul amesteca galbenusurile si zaharul pana devine o crema spumoasa, apoi incorporeaza treptat ciocolata topita, albusurile batute iar la final migdalele.

Amestecul rezultat se toarna in tava pregatita si se lasa in cuptorul incins aproximativ 30-35 de minute. Cand este gata se lasa la racit in tava, pe un gratar de sarma.

Pentru umplutura: rupe ciocolata in bucati si topeste-o la fel pe o baie de aburi, marunteste castanele si zaharul intr-un blender, apoi adauga ciocolata topita si continua sa amesteci pana la omogenizare, iar la final adauga treptat smantana si mai amesteca pana ce compozitia ajunge de consistenta unei spume groase.

Dupa ce s-a racit, taie blatul de tort in jumatate (pe orizontala) si intinde crema deja pregatita pe foaia de baza, apoi adauga al doilea blat si intinde crema de pe margini in exces cu un cutit.

Pentru glazura: ciocolata se rupe si se topeste pe o baie de aburi ca mai sus, se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. In acelasi timp incorporezi cacaoa si siropul de artar (sau mierea) intr-o tigaie la foc mic pana la punctul de fierbere. Imediat dupa ce s-a omogenizat adaugi ciocolata topita si amesteci pana ajunge la consistenta unei glazuri groase si lucioasa. Cu acest amestec imbraci tortul, inclusiv marginile. Pentru decor poti folosi ciocolata rasa sau alte decoratiuni cumparate.

Inainte de servire se tine o ora a frigider.

 
Mod de servire: Inainte de servire se tine o ora a frigider.
 
Timp de preparare (minute): +-1h 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 2231 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort cu ciocolata
» Sacher torte
» Tort cu ciocolata (2)
» Tort galben cu glazura de ciocolata
» Tort impresionant de ciocolata
» Tort Dracula
» Tort mexican de ciocolata
» Tort de ciocolata si alune
» Tort cu ciocolata alba
» Tort cu ciocolata si castane
» Tort festiv Ucrainean
» Tort de ciocolata pentru sarbatori
» Tort Cafe Latte
» Tort negresa

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput