150g zahar 235ml lapte 2g sare 10g pudra de cacao neindulcita 3 galbenusuri batute usor 55g ciocolata semi-dulce, taiate bucatele mici 475ml smantana grasa 5ml extract de vanilie
Mod de preparare:
Pune intr-o cratita la foc mediu laptele, zaharul, sarea si pudra de cacao, amestecand constant. Imediat ce fierbe da focul la mic.
Intr-un castron separat bate putin galbenusurile si adauga treptat 1/2 ceasca de lichid fierbinte, dupa care toarna-l inapoi in cratita de pe foc (la flacara mica), amestecand continuu pana se ingroasa.
Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatile de ciocolata amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.
Cand observi ca s-a racit complet poti incorpora smantana si vanilia, apoi asezi compozitia de inghetata la congelator pentru aprximativ 4-5 ore amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.
Informatii nutritionale pe portie: Calorii 352, Total de grasimi 26.7g, Colesterol 161mg.