Într-o cratita combinati zaharul cu apa si amestecati pâna ajunge la punctul de fierbere; reduce-ti caldura la mic si lasati sa fiarba 5 minute. Acum opriti caldura, adaugati rozmarinul, puneti un capac la cratita, si asteptati aproximativ 10 minute sau pâna când amestecul se raceste.
Strecurati cu ajutorul unei site compozitia de frunzele de rozmarin, adaugati sucul unei lamai, vodka, si amestecati bine.
Metoda de congelare
Turnati compozitia intr-un recipient, acoperiti-o si puneti-o la congelator. Cand este pe jumatate inghetata luati o furculita, amestecati putin si puneti recipientul inapoi la rece. Cand a inghetat bine, asezati serbetul din congelator intr-un mixer, amestecati pana se inmoaie si apoi puneti-l inapoi la congelator pana cand doriti sa il serviti.
Important!
-Vodka (sau orice alt tip de alcool) este secretul unui serbet moale. Alcoolul in sine nu ingheata, si adaugat un pic in serbet va avea aceeai proprietate. Vodka este o alegere excelenta, deoarece nu afecteaza gustul serbetului. -serbetul poate fi pregatit cu 3 zile in avans -poate fi servit cu fructe sau sos de fructe