Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Inghetata de vanilie Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Inghetata de vanilie 
Numar portii: 6 
Ingrediente: 623 grame smantana grasa (impartita in 283 si respectiv 340 grame)
250 ml lapte
1 betisor de vanilie
3 oua
2 linguri zahar pudra, dupa gust
Mod de preparare: Se amesteca 340 grame smantana, laptele, vanilia si se incalzeste la foc mediu, luand compozitia la o parte exact inainte de a incepe sa fiarba. Se acopera si se lasa 15 minute.
Se bat bine ouale cu zaharul, apoi treptat se toarna compozitia de lapte. Amestecand constat se aseaza pe foc pana cand se ingroasa, dupa care se indeparteaza de pe aragaz si se amesteca in continuare pana se mai raceste si ingroasa putin. Se acopera si se lasa la racit.
Se bate bine restul de smantana si se incorporeaza in compozitia precedenta, adaugand zaharul, dupa gust. Se pune pentru o ora la congelator dupa care se scoate si se amesteca inca o data bine pentru a sparge cristalele formate. Se aseaza din nou in congelator pentru 2 ore, amestecand de cel putin doua ori intre timp, iar daca este nevoie se lasa o ora in plus.

Daca folositi o masina de inghetata, se lasa toate ingredientele la amestecat timp de 35-40 minute.
Inainte de servire, inghetata se scoate din congelator in frigider pentru cel putin 30 minute.
Inghetata poate fi congelata cel mult o luna.
Variatii:
Inghetata de fructe: se fierb inabusit 280 grame fructe (mango, zmeura, papaya, fragi, capsuni, fructe de padure) cu 60 ml apa si 1-2 linguri zahar pudra, timp de 5 minute. Se lasa la racit, apoi se aseaza in blender formand un piure de fructe. Acesta se adauga in compozitia facuta mai sus si se urmeaza pasii deja enuntati
Inghetata de zmeura: se inlocuiesc fructele mentionate in inghetata de fructe cu zmeura si se urmeaza reteta
Inghetata de ciocolata: se topesc 70 grame ciocolata (70% cacao), apoi se toarna compozitia calda de lapte si smantana, amestecand bine. Se acopera si se lasa la racit, urmand reteta
Puteti folosi si alte ingrediente: miez de nuca, alune, fructe uscate (stafide, caise, cirese).
 
Mod de servire: Se serveste dupa preferinta cu fructe sau frisca 
Timp de preparare (minute): 50min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.desprecopii.com 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 3318 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Inghetata cu ness (capsuni)
» Inghetata cu capsuni
» Inghetata de capsuni cu frisca
» Inghetata de caise
» Inghetata de capsuni (2)
» Inghetata cu fructe de sezon
» Inghetata de albusuri
» Inghetata de capsuni cu otet balsamic
» Tarta de inghetata si avocado
» Inghetata de vanilie
» Inghetata cu fructe - pops
» Inghetata de capsuni
» Serbet cu lamaie si rozmarin
» Inghetata cu fistic
» Inghetata de iaurt si miere
» Inghetata de avocado
» Inghetata Rocky road
» Inghetata de vanilie
» Inghetata cu Limoncello si amaretti
» Inghetata espresso
» Inghetata cu miere si smochine
» Inghetata de ciocolata
» Semifredo cu cirese si ciocolata alba

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput