300ml lapte 100g zahar pudra 4 galbenusuri de ou 2 pastai de vanilie 300ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Pasul 1 - Setati congelator la -18C. Aduceti laptele in punctul de fierbere. Separat amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la omogenizare. Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand continuu. Aseazati tigaia inapoi pe foc si mai amestecati pana cand se ingroasa, dupa care compozitia se lasa la racit complet.
Pasul 2 - Dupa ce amestecul s-a racit, se dauga smantana si se taie pastaile de vanilie, se scoate miezul folosind un varf de cutit si se adauga in compozitie. Acum, bateti bine amestecul cu ajutorul unui mixer, pana se ingroasa.
Pasul 3 - Amestecul de inghetata se toarna intr-un recipient de mica adancime, se acopera si se lasa la congelator 3-4 ore.
Pasul 4 - La fiecare jumatate de ora, timp de 3-4 ore, scoateti inghetata din congelator si amestecati-o cu furculita ca un piure. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara cristale.