1 pastaie de vanilie 200ml smantana pentru frisca 300ml lapte integral 50g de zahar alb 4 oua galbenusuri 3 linguri de miere de albine 4 smochine proaspete
Mod de preparare:
Pastaia de vanilie se taie longitudinal si se scoate cu un cutit miezul. Separat intr-o cratita se pun la fiert smantana, laptele si zaharul.
Galbenusurile de ou se bat bine de tot si se adauga miezul de vanilie, apoi se toarna usor peste compozitia de lapte, amestecand repede si continuu cu un tel, sau mixer. Se lasa la fiert in coninuare la foc mic pana se ingroasa, dupa care se adauga mierea, se lasa 30 minute la racit pana ajunge la temperatura camerei, amestecand ocazional.
Dupa ce s-a racit, compozitia de inghetata se pune la congelator pentru aproximativ 6 ore, amestecand din 50 in 50 de minute cu o furculita sa nu se formeze cristale de gheata.
Inghetata se serveste cu smochine proaspete taiate in sferturi sau cu un sos de fructe la alegere.
Mod de servire:
Inghetata se serveste cu smochine proaspete taiate in sferturi sau cu un sos de fructe la alegere.