590 ml suc proaspat de fructe (portocale, mere, ananas, capsuni, etc) 3-4 linguri zahar pudra (optional)
Mod de preparare:
Formele pentru inghetata se clatesc in apa rece. Daca folositi suc de fructe, turnati cu grija continutul in forme si asezati betisorul de lemn cu capac. Daca folositi piure de fructe: se toarna intr-o tigaie 155 ml apa, zahar dupa gust si fructele alese taiate in bucati mici; se lasa compozitia la foc mic aproximativ 5 minute, sau pana cand fructele se sfarama. Dupa aceste 5 minute se lasa la racit apoi se transfera in blender si se amesteca bine. In piureul de fructe rezultat se mai poate adauga suc proaspat de portocale sau apa filtrata. Se toarna cu grija in formele de inghetata, se aseaza betisoarele cu capac si apoi vor fi congelate pentru cel purin 4 ore. De preferinta inghetata trebuie consumata in cel mult 2-3 zile. Variatii: inlocuiti piureul de fructe cu un Smoothie facut de dumneavoastra