Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117295
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 54151
3. Bilantz olguta12 48108
4. J D E monica70 38358
5. A murit Laura! craciunitza 29130
6. Un nou inceput...(2) danangie 27523
7. scrisoare catre mama Picasso 22216
8. Curiozitate! Ana68 21569
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20178
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20145

post an entry in your weblog   Jurnalul lui ruxandraru  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
ruxandraru
cum sa bagi o criza n priza
Acest mesaj a fost trimis de ruxandraru pe data de 06/04/2009 la 08:31 .:. 3782  vizionari .. Exista 20 raspunsuri la acest anunt
Anul trecut, povesteam despre viata mea plina de nefericire, de oboseala cronica pe care o simteam cu fiecare fibra, despre un job prea lung si prea anost, despre un salariu la care nu mi venea sa renunt, despre un copil pe care vedem prea rar...
Asa ca zis si facut. In ianuarie, mi am dat demisia intr un mod suficient de nebunesc ca sa para un gest de fronda la adresa sistemului. Se vorbea deja de criza, dar parca nu se simtea atit de tare. Iar nebuna si a dat demisia. Wow! Fara nici un back up, fara alta varianta. "dar unde pleci?" "Acasa". Cind am iesit din birou, cu cutia in brate, dupa 7 ani, imi venea sa rid si sa pling. Am urcat in Matiz, am dat la maxim muzica (noroc ca am doar doua boxe, dintre care una functioneaza aleator, de regula dupa cite o hirtoapa care probabil reconecteaza un cablu). Weeee are the champions my friiiiiiieeeend!
Mi am aprins o tigara, mi am dat cu parfum asa, de verificare si, cu ochelarii pe nas, am plecat spre noul meu job: acasa. Duceam cu mine un sentiment intens de usurare si de bucurie, pe ala de panica si regret nu l auzeam pentru ca tipam din toti rarunchii. Pardon, cintam. Am pus bona pe liber, mi am luat sotiorul (liber profesionist) si am facut niste calcule, apoi mi am inceput viata asa cum o vroiam eu. Am uitat repede traumele de la birou si mi am savurat copilul cu virf si-ndesat.Salariul mi l am luat in fiecare dupa masa cind, inainte de somn, Tudor ma lua in brate si mi spunea la ureche: Mami nu se duce la sebici, mami sta acasa cu dodo si e bine.
Acum nu mai spune, ca s a obisnuit, dar cins sare rau de tot calul ii spun ca ma duc la sebici si se potoleste. Ar trebui sa nu mai fac asta, dar e prea la indemina ca sa renunt. Nici bau bau nu e la fel de eficient ca sebiciu.
Colegii ma mai suna sa mi spuna cind aud de joburi iar eu le spun pas, fara nici un regret sau stringere de inima. Sint cu totii nefericiti pentru ca domeniul nostru e tare afectat de criza asta afurisita, asa ca se munceste pe brinci pe bani mai putini si e permanent o stare de nesiguranta obositoare. Macar eu mi am facut o cu mina mea. Am bagat criza n priza si am facut lumina! Din toamna, o sa l tirasc pe tudor la gradi cu program scurt si o sa incerc si eu sa mai fac cite ceva, dar toate la timpul lor, in ritmul nostru. E prima data in viata mea cind nu mai vreau sa ma grabesc, eu grabindu ma cronic de felul meu. Nu mi am dat seama ce bine poate fi sa iei lucrurile usor. INCET. sa le savurezi pe masura ce le traiesti. Sint senina ca o zi de primavara si impacata cu lumea. Ma bucur de timp, secunda cu secunda si nu simt ca as irosi ceva, dimpotriva. La vita e bella!

Trimite reactia ta
Next page
# /2  

gabitzam
Mami de 2 pufi

Posted 06/04/09 @ 09:29 Visit gabitzam's Homepage Reply with Quote
Ma bucur pentru tine ca simti asa Se simte in tonul tau bucuria felului acesta de viata si o relaxare, care sunt sigura ca sunt foarte bune copilului. Daca nu va afecteaza financiar foarte tare, fa cum simti tu ca este bine pentru toata lumea.


Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 06/04/09 @ 11:26 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Brava, conita!!!
Sa fie intr-un ceas bun.
Mai stiu eu una care e erou national pt ca nu se mai duce la "sebici", si "sta acasa cu Galusca sa ne iubim ca fetele". Si salariul tot in pupici si mozoleli il primesc si eu.
Acum am timp si mai mult de voi... dar Galusca face toti banii din contul de banca.
Succes si fericire maxima in continuare!



olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...
Back to top

desprecopii
Administrator

Posted 06/04/09 @ 11:58 Visit desprecopii's Homepage Reply with Quote
Mi-a placut cum ai scris. Uneori avem nevoie de decizii radicale pentru a ne bucura mai mult de viata si de familie. Acum esti publicata si pe prima pagina.







Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Back to top

carmenp
misiz Litlbard

Posted 06/04/09 @ 13:15 Reply with Quote
si mie mi`a palcut mai ales ca se potriveste de minune cu situatia mea, diferenta`i ca io am lucrat aici 15 ani si ca cin` `oi pleca, plec pe gios ca masina`i de la firma, prin urmare nu ma poci manifesta cu sonoru` la macsim ca ma baga la bulau astia;)) felicitarile mele pt curaj

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
Back to top

Andra.C
membru incepator

Posted 06/04/09 @ 14:58 Reply with Quote
Felicitarile mele pentru decizia luata

Nimic nu-i mai pretios dacat timpul petrecut alaturi de copil.

Respect

Andreea, mami de Cata
Back to top

ruxandraru
membru incepator

Posted 06/04/09 @ 19:47 Reply with Quote
Multumeeeesc! E un moment cind dai naibii ratiunea si pornesti cu ochii inchisi, dar in acelasi timp larg deschisi inspre ceva incert si frumos. Cu banii e ca n studentie. In afara de tudor, caruia deh, nu trebuie sa i lipseasca nimic, noi sintem aproape ca pe vremea aia. Tin minte ca era serialul cu Nikita si aveam musafiri de fiecare data in acea seara. Maximul de confort? Niste concentrat de suc de portocale sinistru, apa de la robinet data la rece (la frapat, ca sa spun asa) si seminte de floarea soarelui. Da ce tare eraaaa! A, si n am sa uit ever cum luam parizer pe felii, adica patru felii (le prajeam pe post de gratar!) si cum spalam rufele cu sapun de casa. Si pentru ca n am avut chef sa le spal, au stat o data vreo saptamina in cada de nu te mai puteai apropia de baie. Devenisera o pasta sordida cu miros de lesie si lesin pe care am aruncat o cu galeata, ca se dezintegrasera toate! Acuma sigur, nu mai e CHIAR asa, da mai vorbim peste citeva luni! No, in rest e frumos si daca e cineva care sta pe ginduri si nu stie ce sa aleaga, sa ma intrebe pe mine! Ha ha ha. Va pup cu spor!
Back to top

felicic76
mami de minune

Posted 09/04/09 @ 08:17 (Edited 09/04/09 @ 08:18) Reply with Quote
jos cu palaria, doamna!
iti trebuie curaj mult sa faci ce ai facut tu si am convingerea ca ai facut alegerea potrivita (cel putin pentru moment).

Mamica de VLAD 19.10.2008

minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei
Back to top

asteryaro
Happy mum

Posted 10/04/09 @ 19:03 Reply with Quote
Beton. BETON. beton.
Esti o femeie, sotie si mamica fericita. BRAVOS!

Kiki si Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
www.dropshots.com/asteryaro2
Back to top

notquiteso
membru junior

Posted 11/04/09 @ 23:06 Reply with Quote
:) stai un pic, ca la sfarsitul lunii am zis ca o retrag si eu pe grasunaca de la gradinita si stau acasa cu ea. Mie tare mi-e teama ca o sa se lase cu urlete, pentru ca ei chiar ii place acolo.
Daca nu mai apar pe YM cateva zile, sa stiti ca a castigat ea, si zac undeva intr-un colt, dandu-ma repetitiv cu capul de perete.

POZE
Mami de Dora-Maria (30.09.2006)
Back to top

ruxandraru
membru incepator

Posted 14/04/09 @ 21:59 Reply with Quote
notquiteso, heheee, te astept la un parc cu copii si destainuiri despre ex iubirile noastre! ce timpuri!
Back to top
# /2  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Next page