|
craciunitza
doamna Gabi
|
Posted 13/07/06 @ 12:01
|
Teoria prostului - iacata ce am dezbatut aseara, calcand camasi cu maneca scurta si band sprit cu broboane condensate pe pahar. N-are nimeni pretentia ca le stie pe toate, ti-am mai spus, tocmai de aia dezbatem. Si ce sa dezbatem si noi daca nu despre ceea ce patim ziua, doar n-o sa dezbatem ce n-am patit, nu? Bun. Nu stiu altii cum functioneaza dar eu, cand detest pe cineva, adica atunci cand nu-mi face placere sa percep prezenta acelui om in preajma mea, il ocolesc. Mi se pare o reactie normala la ceva ce nu-mi place, tie cand nu-ti place ceva te-nvarti pe langa el? Nu. Si atunci de ce are ala, ocolitul, senzatia ca-l urmaresc, ca-l vanez? De prost. - Si cu razbunarea cum ramane, ca sa te razbuni nu trebuie sa-i fii in preajma, sa stii ce face? - Razbunarea se bazeaza pe greseala aluia de a se apropia de mine, daca pastreaza distanta nu i se intampla nimic. E asa greu sa tii minte ca, indiferent ce simti, la un moment dat m-ai jignit? Cum putem fi prieteni dupa ce m-ai jignit? Cuvintele urate nu rezolva, asuma-ti raspunderea ca dupa un cuvant urat suntem dusmani. Fa cumva si tine minte asta si nu te apropia. Nu ma intereseaza ce simti dupa cativa ani, tot dusman esti. Esti simpatic sa-ti imaginezi ca te primesc cu cafeluta si zambete. Si dezbatand asa, teoretic, mi-a venit o idee: sa fac lista cu banii care i-am dat si sa-i cer inapoi. Nu, nu i-am dat de bunavoie, m-a tarat in niste situatii fitoase de unde nu am avut cale de intoarcere, lasand impresia ca vom construi impreuna o conjunctura de care acum ma priveaza, fara motiv, doar pentru ca asa canta colivia din capul ei. Da-mi un motiv sa-i las acei bani. Cred ca am cheltuit cu fiica-sa vreo 700-800 EUR, de ce sa-i las banii astia? Ca sa-mi inchida telefonul cand o sun, ca sa-mi spuna niste grozavenii greu de suportat si ca sa rada de mine pe la colturi. Cam scump, nu crezi?, sunt multi care imi fac asta gratis. Si m-am si plictisit sa fiu proasta ei.
Nu certati copiii cand viseaza!
Mitele iubitele
|
|
|
craciunitza
doamna Gabi
|
Posted 26/07/06 @ 00:28
|
Sa stii ca asta nu-mi da banii inapoi. Tace ca o lasa. Se face ca ploua. N-as putea trai cu gandul ca m-am folosit de altii pentru ceva ce il priveste pe copilul meu, doar nu-s handicapata si nici idioata, da' uite, ea poate. Cand e vorba de copilul meu, e strict responsabilitatea mea, ce obligatie au altii sa-mi dea bani? Ce constructie morala trebuie sa ai ca sa induci pe cineva in eroare, sa-l pacalesti si sa profiti ca un excroc? Mai bine dadeam banii astia unui copil bolnav, unuia care are probleme, incredibil cat e de profitoare. In pauza de pranz i-am spus si lui Mihai. - Tu astepti sa-ti dea banii inapoi o persoana care pana la 40 de ani nu a realizat nimic? Esti simpatica. Si uite asa m-am calmat, prefer sa iau cate o teapa de asta din cand in cand da' sa nu am destin de amazoana.
Poze
|
|
|
craciunitza
doamna Gabi
|
Posted 09/08/06 @ 09:18
|
La multi ani, mama! Ma uit la ea si nu ma recunosc, frumoasa si severa, cu greu accept gandul ca ea e mama mea. Citesc si aud povesti sensibile cu sentimente pe care eu nu le-am trait. Tin minte o zi de vara cand m-am trezit devreme si am asteptat ca ea sa plece la serviciu, cand cheia se-nvartea in broasca am sarit ca un arc, am adunat sticlele goale de sub ghiuveta, le-am spalat si le-am carat in doua ture la centrul de vanzare. Erau multe si grele. Vazusem la magazinul central o pereche de cercei cu piatra verde uriasa, frumos sclipitoare, ca ochii ei. Am fugit sa-i cumpar, tineam banutii stransi in palma umeda, soarele ardea deja foarte tare. Cand am ajuns acasa i-am probat, mi s-au parut cei mai frumosi cercei de pe pamant. Si i-am cumparat gladiole, nu mi-au ramas bani sa-i cumpar florile ei preferate: trandafirii. Nu i-au placut si am luat si bataie, pentru ca aflase pe unde am umblat si nu aveam voie sa plec din fata blocului. Anul asta nu am mai vandut sticle, i-am cumparat un telefon fix sofisticat, sa vada cine o suna, si cand e acasa si cand pleaca, sa-l poata lua cu ea prin casa ca sa nu-si intrerupa treburile cand vorbeste. In fiecare an, de cand ma stiu, simt dureros nevoia s-o protej, sa-i dau ceva ce nu mai are nimeni. Si ii multumesc lui Dumnezeu ca am timp si mijloace sa fac asta.
Poze
|
|
|
ancamironiuc
membru junior
|
|
oana cretu
mami de Séb
|
Posted 09/09/06 @ 15:28
|
Citind tot odata, am avut impresia ca eram ascunsa in buzunarul tau de fiecare data, atat de realist este povestit.
Oana si Seb (10.01.2005)
IULIE IULIE2 AUGUST |
|
|
craciunitza
doamna Gabi
|
Posted 11/09/06 @ 18:29
(Edited 11/09/06 @ 18:35)
|
Sunt frustrata si furioasa. Atat de suparata sunt incat nu am reusit sa plang decat zece minute. Vreau sa suspin pana dimineata si sa ma golesc de frustrarea care ma strange ca un corset, nu pot. Sunt acuzata de furt. Cinci ani am tras sa ridic firma, cinci ani in care am pierdut casa si masina si am strans din dinti sa fac altele in loc, eram bine si aveam un drum. Apoi am vrut mai mult si am vandut firma. - Nu e un pas bun pentru viitor, ne-a spus bunicul care s-a stins inainte de vanzarea firmei. Nu l-am ascultat, eram prea ocupata sa ma simt magulita ca ei m-au cautat, mi-au batut la usa si mi-au spus cat sunt de buna si de desteapta, ce lucruri mari vom face impreuna. Si am semnat ca o natafleata, orbita de visul de marire al fiecarui prost. A urmat un an infernal, povestile se termina dimineata si seara vine galop, cu foame, durere de cap si tipete. Bani. Sa iasa repede bani multi, a trecut ziua si n-am facut bani. Am cunoscut atat de multi oameni intr-un timp atat de scurt incat nu mai suportam sa vad fetze noi. Am avut zile cand nu mai puteam gandi. Si nopti nedormite. Urasc ziua de salariu, urasc chinul de a plati banii lor si mila ca nu mai ramane si pentru mine. Am cunoscut ce inseamna sa fii singur intre oameni. Am aflat ca ura nu este un sentiment negativ, cand esti urat ai sansa sa afli ce te asteapta. Fa-te placuta si apreciata de oamenii care simt ca ai venit sa le iei locul. Zeci de oameni care te pandesc. Iubeste-i. Un an de zile viata mea a sarit de la ora 15 direct la ora 23, am pierdut 3000 de ore, gandind. - Gandeste-te bine! ma sfatuieste o prietena. Sa ma gandesc la senzatia gheroasa cand ceasul arata ora 15 si apoi, imediat, ora 23? La plecare ma gandesc de 1 an de zile, poate par curajoasa dar nu sunt. In ultima vreme am viziunea ca voi muri curand, uneori ma intreb daca nu am murit deja, cine poate sa-mi spuna daca sunt vie sau e doar reloaded? Oscilez intre spaima ca am murit deja si teama ca voi muri hoata. Nu voi avea timp sa ma spal de acuzele lor. Nu stiu ce am furat si cand am avut timp sa fac asta. Ei au acte care ma acuza. Si au oameni potriviti sa faca asta. Si s-au gandit s-o faca exact cand le-am spus ca plec in concediu. Si cand trebuiau, conform contractului, sa-mi plateasca a doua transa de bani. - Nu ai concediu, mi-a suierat imputernicitul. - Demisionez. - Nu poti sa-ti dai demisia, mi-a zambit satisfacut. Am cu ei un contract de tot rahatul si nu am niciun drept. Am dreptul de a-i lasa sa ma execute. Am dreptul de a plange. Nu ma pot folosi de ele. Cand traiesti atat de mult timp gandind si functionand la cote maxime, e greu sa te lasi ingropat fara riposta. Fii originala: fii frumoasa! Ceilalti sunt toti la fel: destepti foc.
Poze
|
|
|
craciunitza
doamna Gabi
|
Posted 12/09/06 @ 13:52
|
Auzi ce-mi scrie asta, ca se bucura sa ma vada in puscarie. Sunt ok, am rolul principal, intr-un fel asta mi-am dorit toata viata.
Poze
|
|
|
Victoria
membru matur
|
Posted 12/09/06 @ 14:37
|
Craciunitza, nu-ti doresti un astfel de rol, nuuu...scapa cumva de ei, te rog, sper sa aud vesti mai bune..
“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu |
|
|
oana cretu
mami de Séb
|
Posted 12/09/06 @ 15:01
|
Trebuie neaparat sa consulti un avocat. Eu cred ca indiferent ce scrie un contact, nu trebuie sa se abuzeze de tine, ca om. Iti tin pumnii, sper sa scapi de ei!
Oana si Seb (10.01.2005)
IULIE IULIE2 AUGUST |
|
|
Happiness_4_us
Mamica stelelor A&M !
|
Posted 13/09/06 @ 13:54
|
Daca nu ai un avocat si vrei sa stii cum sta treaba, trimite-mi un PM cu contractul si o buna prietena de-a mea, jurista, poate verifica ce si cum. Numai bine.
Cu mult drag, Nana. Fotografii nunta!
Pentru Barbye-una dintre noi, Trebuie sa ajuti!!! "Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
|
|
|
|
Mesaj nou
Raspunde la mesaj
|
|
|