Bun/rau

Bun/rau | Autor: craciunitza

Link direct la acest mesaj

Sa fii bun sau sa fii rau. Nu vreau sa fiu buna pentru ca, da!, pot alege sa fiu buna sau sa fiu rea. Depinde de mine. Nu vreau sa fiu buna dar imi place sa provoc. Si oamenilor le place sa fie provocati, abia asteapta sa spun sau sa fac ceva ce nu se muleaza pe ideile lor ca sa-mi dea peste nas. Ei sunt buni si eu sunt rea.
Eu sunt rea pentru ca nu ma prefac, ei sunt buni pentru ca nu ma prefac. Iata liantul, elementul comun, in felul acesta oamenii rai si oamenii buni convietuiesc impreuna.
La multi ani!


Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Tragediile ii unesc pe oameni, oricat de ticalos ai fost pana la un punct, cand dai cu nasul de o tragedie, imposibil sa nu te inmoi, imposibil sa nu simti nevoia sa alini si sa fii alinat.
O singura categorie face exceptie de la regula, oportunistul, cel a carui prezenta in viata se face pe spatele celorlalti, cel care asteapta nesatul sa-i umpli tolba si sa-l cari la defilare. Asta nu se inmoaie niciodata, din cauza ca e mereu in priza si n-are spatiu sa se desfasoare. Mereu asteapta ceva si nu e niciodata multumit. Tragediile nu-l impresioneaza, nu-l fac mai bun, nu-l umanizeaza. Asa se evidentiaza, din multime, curajosul. Este cel care are inconstienta sa bea o cafea cu oportunistul.

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Cine a inventat papusile Mos Craciun care se catara pe geamuri, in exterior? Sunt sinistre. Am fost aseara in vizita la o familie, oameni extraordinari, care uitasera o astfel de papusa sub geam. N-am trait o astfel de senzatie de groaza, niciodata.

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Nu pot sa spun ca nu am primit nimic, niciodata. Am primit destule, slava Domnului!
Dar azi, nu stiu, azi parca nu traiesc in viata mea.
Mai intai a venit Dan, neanuntat, incarcat, el care nu le-a adus copiilor nimic de atatia ani, Dan pe care l-am carat in tribunale pentru pensia alimentara, a venit azi cu un gentoi urias plin de haine, blugi si hanorace pentru copii. L-am intrebat daca se simte bine, ma gandeam c-o fi patit ceva si are constiinta incarcata, poate vrea omul sa se spele de pacate. Se uita la mine si radea, ma uitam si eu la el, prostita de atitudinea lui. Am plecat la firma si l-am lasat cu copiii, cand am iesit din casa mi-am facut cruce.
Apoi a sunat bunicul lui Mihai, ne-a chemat urgent la el. In jumatate de ora eram posesorii unei masini si a unui loc de veci la Bellu. Si nu orice fel de masina, un Ford Mercury "Frumoasa Americana" din filmul cu acelasi nume, serie limitata. Si nu orice loc de veci, unul pe care este scris numele nostru. Habar nu am ce am facut ca sa meritam toate astea. Ma simt asa, intr-un fel tare ciudat. Ma simt coplesita de emotii. Ce bine ca macar pot sa scriu!



Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

S-a intamplat minunea. Deocamdata avem 1 pui care seamana leit cu taica-su. Vor veni si urmatorii. Este un spectacol impresionant.
Dimineata m-am trezit cu pisica in pat, nu-i sta in obicei asa ca am urmarit-o ce face, isi cauta loc pentru pui. Apoi a trebuit sa plecam si numai la ea m-am gandit. Cand am venit seara acasa, m-am dus direct la pisica, era sub pat, chircita, nu spunea nimic. Am strigat-o degeaba. Am luat lanterna si asa am gasit puiul, cred ca tocmai il facuse. M-am bagat sub pat, i-am luat pe amandoi si i-am pus in cosul rosu pe care l-am pregatit de 1 luna si pe care pisica il tot ocolea, numai pe gresie ii placea sa stea. Nu ma satur sa-i privesc, nu mai stiu cate poze le-am facut, i-am filmat, iar i-am pozat, iar i-am filmat. Intre timp am sunat-o pe mama, pe soacra-mea, imi simt sufletul ca o painica. Mi-a fost atat de frica si ma uluieste felul in care Oti a mea stie sa fie mama pentru puiul ei. Doamne, ce frumoasa e!
Puiul de pisica

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Azi-dimineata a murit puiutul de pisica, singurul. Ce bine ca mi-am uitat actele acasa si am ajuns inaintea copiilor... am luat puiutul, inca mai misca, i-am facut frectie, l-am incalzit cu foenul, i-am dat lapte cu pipeta... a murit.
Apoi s-a stricat masina, blocul de directie, nebunul de la service mi-a vehiculat o suma uriasa, imi da peste cap toate planurile.
Cristina se marita si pleaca din tara, este mana mea dreapta, ce ma fac la firma fara ea? Si s-a gandit sa ma anunte tocmai azi! Ok, angajez pe altcineva, o sa gasesc pe altcineva ca Cristina? Nu cred.
Pe la amiaza trebuia sa dau un telefon urgent, m-am dus la fete in birou, aveau sedinta, lume gramada, nu e vina mea ca nu ne-au montat liniile telefonice pana acum. Am cerut voie sa dau acel telefon, au inceput sa rada, extraordinar ce gluma buna am facut.
Abia asteptam sa ajung acasa, asteptam doi prieteni la o bere, inainte sa ajungem acasa am trecut pe la spital. Bunica respira greu, avea ace in brate, salonul de la reanimare nu este un spectacol frumos. Dormea. Am mangaiat-o, am lasat-o sa doarma. Dupa jumatate de ora ne-au sunat de la spital, bunica a murit la 5 minute dupa ce am plecat noi.
Am aprins lumanari in casa bunicilor, am aprins lumina si am acoperit oglinzile. Apoi a venit copilul, si-a scos azi buletinul, a venit cu buletinul si cu o bere: tata, hai sa bem o bere impreuna, sunt barbat!





Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Astazi vin neamurile, ardelenii. Vin toti cu acelasi tren, cu papornite si cu bentite negre. Cand a murit bunicul, asta-vara, au putut veni din prima zi. Mi-a fost atat de bine cu ele, aproape ca nu mi-am dat seama ca au venit la inmormantare. De cand a murit bunicul, am fost mereu in agitatie cu bunica, in fiecare zi probleme, doctori, nopti nedormite, nervi. Faptul ca eram vecini nu ne-a lasat sa avem liniste. Bunica a fost prea bolnava, nu ne-au mai lasat s-o aducem acasa, asa ca in apartamentul bunicilor este liniste abia acum. Si abia acum simtim disparitia ambilor. Si odata cu ei si copilaria.

Casa noastra rasuna a muzica, copilul se pregateste pentru concurs, zeci, sute de repetitii. Astazi ii cumparam chitara noua. Saptamana viitoare trebuie sa-i fac o camasa rosie flamenco.

Am pus coliva pe foc. Sa nu uit sa dau comanda de colaci!
La 1 vine Tanta, fata bunicilor, cunoscuta si sub numele de "matusa din America". I-am cumparat o vesta frumoasa, pentru cand lucreaza in gradina, ei nu-i cumpara nimeni, nimic. Dar toti asteapta cate un cadou frumos de la ea.

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Cica nu as fi chiar atat de buna cum vreau sa par, sunt o prefacuta si o profitoare.
Si cica sigur urmaresc ceva, m-am aliat cu Tanta ca sa luam apartamentul, ca dupa ce pleaca ea sa-mi ramana mie. Ca i-am zis lui Mihai ca-i dau foc daca face, sau daca nu face, nu stiu ce pentru bunica. Si amandoi, impreuna cu Tanta, vrem sa punem mana pe mostenire.
Este prima data cand sunt implicata in certuri pentru mostenire, este mi-ze-ra-bil!
A inceput Mircea cu "Gura presei", ma duc la tv langa Mihai, maine imi cumpar frigider si masina de spalat si aragaz si ,da-da!, o sa-mi cumpar chiar si pantofi, gandeste-te ca pot sa-mi cumpar toate astea fara mostenirea pentru care tu ai nopti albe.
Foaie verde insomnie, mie mi se pare. Tie?


Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Am primit o gramada din lucrurile bunicilor, fiecare are o poveste si o sclipire aparte, imi plac povestile respective dar nu sunt ale mele. Cand povestea se termina, se incheie si vraja. Nu pot privi un tablou gandindu-ma ca inainte sa fie al meu a fost al lui X sau Y, pentru mine e un tablou si atat. Si e tabloul meu, tabloul meu primit de la bunici. Oare oamenii aduna lucruri ca semn de protest impotriva mortii?

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Maine vine mama. Vine mama, vine mama, vine mama mea la mine!
Azi m-am gandit si razgandit de zeci de ori ce sa-i fac special, o mancare buna, un cadou frumos, am sunat-o de cateva ori: - ce faci, mama? - sunt la piata, iti cumpar cas, ca la voi la Bucuresti nu gasesc cas din asta bun; Peste doua ore: - ce faci, mama? - pun ouale in cutii, sunt oua de tara, la voi la Bucuresti nu gasesc oua de tara; Mai tarziu: - ce faci, mama? - pun doua paturi in bagaj, ca la voi la Bucuresti v-au mancat mitele toate paturile; Asta-seara: - ce faci, mama? - ma gandeam daca tu ai tavi de cozonac, din cele inalte, nu fleacuri ca la voi la Bucuresti. - mama, aici nu e jungla, gasim de toate, nu mai cara atatea ca nu are rost. - da, ce gasim, cozonaci gata facuti cu caca de soareci in ei; Acum 10 minute a sunat mama: - ce faci, mama? - mananc macaroane cu branza, din aia cu caca de soarece in ea. - vin la vagonul 4, sa ma stepti in gara ca am bagaj greu.
Si mi-am adus aminte de prima luna de studenta, cand o sunam zilnic si plangeam, nu puteam manca la cantina si ea parea indiferenta, spre deosebire de mamele colegelor de camera care trimiteau zeci de pachete, am slabit in luna aceea 5kg si m-am imbolnavit de stomac. A trebuit sa invat sa mananc la cantina si am mancat fara probleme 5 ani de zile, plus inca 3 ani cat am lucrat pe santier.
Acum stiu ca mama m-a iubit mereu, m-a iubit atat de mult incat stia ca trebuie sa-mi dea drumul, ca trebuie sa invat sa traiesc fara ea.
In seara asta m-am simtit iar copilul ei, e asa de bine sa fii copilul cuiva.
Te iubesc, mama!

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi
Mitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Si daca astazi ma simt om, tie iti datorez, mama, implinirea viselor mele.
Pe 27 aprilie implinesc 41 de ani.
Mama

Nu certati copiii cand viseaza!
Copiii
Mitele iubitele

Mergi la inceput