Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. Luciala
7. mamitzica
8. mama42
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 118209
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 56123
3. Bilantz olguta12 50102
4. J D E monica70 40445
5. A murit Laura! craciunitza 30635
6. Un nou inceput...(2) danangie 29368
7. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 27857
8. scrisoare catre mama Picasso 23129
9. Curiozitate! Ana68 22760
10. Moartea lui Metaforel olguta12 21058

post an entry in your weblog   Jurnalul lui Tonnia  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
Tonnia
Revolta
Acest mesaj a fost trimis de Tonnia pe data de 28/08/2007 la 07:41 .:. 4384  vizionari .. Exista 28 raspunsuri la acest anunt
Nu mai sunt om de cateva zile, am insomnii si cosmarul prin care a trecut prietena mea nu-mi da pace!
I. are o fetita de 11 luni si jumatate. Pana la 4 luni a fost un copil sanatos, extrem de activ, la 4 luni statea in fund cu sprijin minim. Brusc, la 4 luni si ceva, poate ca urmare a vaccinului, nu se stie inca, au inceput problemele, in principal digestive, dar si motorii, copilul a pierdut toate achizitiile.
Fetita nu mai manca, uneori vreme de cateva zile varsa mult, au fost internati in 2 randuri pentru grava deshidratare. Cand si cand avea cateva zile bune, apoi urmau iar zile de inapetenta, varsaturi etc. Toate analizele bune, nicio intoleranta, ecografic bine, RMN bine. I-au depistat la un moment dat un reflux gastroesofagian pe care l-au tratat. Copilul are 6.700 la aproape 1 an si de aproximativ 3 saptamani sta din nou in fund.
Acum urmeaza motivul revoltei mele. Au ajuns si la Grigore Alecsandrescu unde s-au uitat pe analize si au spus: nu stim ce are, sa incercam o dieta controlata, adica va internati cu fetita si vedem si noi de ce nu mananca, cum se comporta la masa etc. Zis si facut! In dimineata internarii a varsat de 3 ori in drum spre spital desi se gasea intr-o faza buna, nu mai varsase de multa vreme.
Au ajuns, i-au luat niste analize, i-au pus o perfuzie si i-au prescris dieta cu "FORMULA", asta e un amestec magic de morcov, carne si glucoza multa. Copilul nu vroia sa manance mai mult de 30-40 ml, de altfel varsaturile continuau. In acel moment, profesorul a hotarat ca mama nu stie sa hraneasca copilul si mai bine incearca ei, asta insemnand ca o tineau de nas si in timp ce ea urla efectiv ii era bagata mancarea. Bineinteles ca varsa! Nimic nu constituia o problema, daca varsa ii bagau Metoclopramid si reincercau.
In toata perioada internarii mai ca n-au sters pe jos cu I., n-o lasau cu jucarii, n-o lasau sa stea pe un scaun sa se odihneasca, sa zica merci ca o tolerau in salon. Daca indraznea sa spuna ca merge cam incet perfuzia, asistentele plangeau si il chemau pe profesor care zbiera pur si simplu.
"Nu are niciun motiv sa verse, o invatam noi sa manance" sau "Doamna, luni plecati si veniti de Paste sa o luati!" sau copilului "te invatam noi sa mananci" sau " Daca nu merge,ii facem o gaura in stomac si o hranim asa". Intre timp varsaturi, tipetele copilului ingrozit, nici macar o ionograma nu i-au mai luat, doar magica Formula incercau sa i-o bage pe gat. Veneau la vizita si se uitau la piele: da, e hidratata!
Au cerut externarea, in ziua externarii au facut un istoric sumar al bolii, foaia era goala. Ultimele lor cuvinte au fost: ce va faceti fara Formula, sa va dam macar pentru asta seara sa-i bagati cu seringa!
Inaintea externarii dr de garda chiar a apreciat ca e mai colorata, deci e mult mai bine. Au ajuns seara la IOMC, copilul foarte grav, hemoragie digestiva superioara, acidoza metabolica grava, a stat 2 zile cu oxigen si monitoare, nimanui nu-i venea sa creada ca vin din alt spital. Inca se incearca reechilibrarea ei dupa cele 5 zile de varsaturi. Va spun, nu mai dura mult daca ramaneau acolo...Cam 24 de ore.
Se intampla in zilele noastre.

Antonia

Trimite reactia ta
Previous page | Next page
# /3  

kossir
mami de doua minuni

Posted 29/08/07 @ 20:14 Reply with Quote
Doamne ajuta fetita!!!!
Cum Doamne pot sa doarma noaptea? PArerea mea ca trebuie sa dati nume, sa se faca ceva, sau cum spunea cineva sa se stie si sa fuga lumea de nemernici.

Carmen mami de Mihai+ 17+, si Mihai 24.8.99
Back to top

Laura25
Lasa-ma sa moderez!

Posted 29/08/07 @ 22:42 Reply with Quote
Tonnia, te rugam sa ne tii la curent cu evolutia copilului. Ne rugam pentru ea si parintii ei. Sa-i dea DD sanatate si putere

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
Back to top

Sabina
Compozitoarea zapacita!

Posted 30/08/07 @ 00:14 Reply with Quote
Tonnia, m-am ingrozit!!
Doamne ajuta, poate ar fi mai bine subiectul asta sa fie mutat undeva unde citeste mai multa lume, poate exista vreo solutie..
M-am infiorat!!!

Sanatate fetitei!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Back to top

Tonnia
membru senior

Posted 30/08/07 @ 09:53 (Edited 11/02/08 @ 14:11) Reply with Quote
E rau, nu reusesc s-o echilibreze, e in terapie intensiva in continuare. Nu pot sa spun ce medici extraordinari a intalnit aici, ce frumos se comporta, cate eforturi fac, efectiv de data asta chiar se incearca tot posibilul.
Back to top

LoraG76
The nutty squirrel

Posted 30/08/07 @ 10:12 Reply with Quote
Of, Doamne, nu-mi vine sa cred...cum se poate intampla asa ceva? Pai medicii aia nu sunt oameni...cum sa o forteze sa manance in asemenea mod? Doamne, spuneti-mi ca nu-i adevarat!!!
Si cum poate sa taca prietena ta? Eu as merge pana in panzele albe, e imposibil sa nu fie pedepsiti daca au gresit! Eu zic ca daca lupti reusesti! Sa nu taca? cum sa-i fie frica? frica de ce? Pentru ce? Are ceva mai important de pierdut? Prieteni? Care prieteni? Daca nu sunt alaturi de ea nu ii sunt prieteni! Voi trebuie sa o sustineti sa nu taca, sa nu ii acopere! Nu inteleg de ce i-ar fi frica! Sa se gandeasca la faptul ca asa poate salva alti copilasi, macar i-ar face sa-si schimbe comportamentul pe viitor! Niciodata nu trebuie acoperit asa ceva! E revoltator!
Doamne ajuta pentru fetita prietenei tale!

Lora, mami de IUSTINA

Back to top

Tonnia
membru senior

Posted 30/08/07 @ 10:14 Reply with Quote
Ai dreptate Lora, numai ca nu asta e momentul de actionat, copilul e intre viata si moarte acum.
Back to top

LoraG76
The nutty squirrel

Posted 30/08/07 @ 10:54 Reply with Quote
Domnul sa ii aiba in paza si pe copilas si pe parinti!

Lora, mami de IUSTINA

Back to top

Anya20
membru matur

Posted 31/08/07 @ 00:34 Reply with Quote
tonnia, sunt socata...si imi este foarte rusine in acelasi timp. nu stiu daca era cazul sa scriu tocmai eu la un astfel de subiect, dar mi se pare groaznic ce se intampla. ma bucur din suflet ca au gasit un sprijin la IOMC, desi multa lume fuge de el...si sper ca micuta sa fie bine cat mai repede. din pacate stiu ce e in inima iuliei acum si sunt sigura ca nu ii arde de scandal. dar lucrurile nu trebuie sa ramana asa...
multa sanatate fetitei!
Back to top

sofia_misicu
membru junior

Posted 31/08/07 @ 10:41 Reply with Quote
ALina, exista doctori si doctori. Nimeni nu ii pune pe toti in aceeasi oala.

Antonia, da-ne vesti bune te rog.

www.flickr.com/photos/9686511@N06/" target="_blank">Nuka si www.flickr.com/photos/sofica/" target="_blank">Mama la Nuka
Back to top

RalucaN
mama Bursicutzei

Posted 04/09/07 @ 17:05 Reply with Quote
Tonnia, ce mai face fetita?
Sanatate!

Raluca, mama de Catalina - 3.10.2005
Back to top
# /3  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Previous page | Next page