![](images/user_woman.png)
Nu mai sunt om de cateva zile, am insomnii si cosmarul prin care a trecut prietena mea nu-mi da pace!
I. are o fetita de 11 luni si jumatate. Pana la 4 luni a fost un copil sanatos, extrem de activ, la 4 luni statea in fund cu sprijin minim. Brusc, la 4 luni si ceva, poate ca urmare a vaccinului, nu se stie inca, au inceput problemele, in principal digestive, dar si motorii, copilul a pierdut toate achizitiile.
Fetita nu mai manca, uneori vreme de cateva zile varsa mult, au fost internati in 2 randuri pentru grava deshidratare. Cand si cand avea cateva zile bune, apoi urmau iar zile de inapetenta, varsaturi etc. Toate analizele bune, nicio intoleranta, ecografic bine, RMN bine. I-au depistat la un moment dat un reflux gastroesofagian pe care l-au tratat. Copilul are 6.700 la aproape 1 an si de aproximativ 3 saptamani sta din nou in fund.
Acum urmeaza motivul revoltei mele. Au ajuns si la Grigore Alecsandrescu unde s-au uitat pe analize si au spus: nu stim ce are, sa incercam o dieta controlata, adica va internati cu fetita si vedem si noi de ce nu mananca, cum se comporta la masa etc. Zis si facut! In dimineata internarii a varsat de 3 ori in drum spre spital desi se gasea intr-o faza buna, nu mai varsase de multa vreme.
Au ajuns, i-au luat niste analize, i-au pus o perfuzie si i-au prescris dieta cu "FORMULA", asta e un amestec magic de morcov, carne si glucoza multa. Copilul nu vroia sa manance mai mult de 30-40 ml, de altfel varsaturile continuau. In acel moment, profesorul a hotarat ca mama nu stie sa hraneasca copilul si mai bine incearca ei, asta insemnand ca o tineau de nas si in timp ce ea urla efectiv ii era bagata mancarea. Bineinteles ca varsa! Nimic nu constituia o problema, daca varsa ii bagau Metoclopramid si reincercau.
In toata perioada internarii mai ca n-au sters pe jos cu I., n-o lasau cu jucarii, n-o lasau sa stea pe un scaun sa se odihneasca, sa zica merci ca o tolerau in salon. Daca indraznea sa spuna ca merge cam incet perfuzia, asistentele plangeau si il chemau pe profesor care zbiera pur si simplu.
"Nu are niciun motiv sa verse, o invatam noi sa manance" sau "Doamna, luni plecati si veniti de Paste sa o luati!" sau copilului "te invatam noi sa mananci" sau " Daca nu merge,ii facem o gaura in stomac si o hranim asa". Intre timp varsaturi, tipetele copilului ingrozit, nici macar o ionograma nu i-au mai luat, doar magica Formula incercau sa i-o bage pe gat. Veneau la vizita si se uitau la piele: da, e hidratata!
Au cerut externarea, in ziua externarii au facut un istoric sumar al bolii, foaia era goala. Ultimele lor cuvinte au fost: ce va faceti fara Formula, sa va dam macar pentru asta seara sa-i bagati cu seringa!
Inaintea externarii dr de garda chiar a apreciat ca e mai colorata, deci e mult mai bine. Au ajuns seara la IOMC, copilul foarte grav, hemoragie digestiva superioara, acidoza metabolica grava, a stat 2 zile cu oxigen si monitoare, nimanui nu-i venea sa creada ca vin din alt spital. Inca se incearca reechilibrarea ei dupa cele 5 zile de varsaturi. Va spun, nu mai dura mult daca ramaneau acolo...Cam 24 de ore.
Se intampla in zilele noastre.
Raspunsuri
oana0204 spune:
Anto, imi pare rau pentru fetita prietenei tale, asta imi aduce aminte de noaptea pe care am petrecut-o la spital cand am fost cu Andrew in RO, si pentru care a trebuit sa platim si vreo 5 milioane ca deh..nu era inca inregistrat ca cetatean roman, era cetatean american. Multa sanatate micutei, iar voua adultilor care ii purtati de grija, multa putere si sa o ajutati sa se refaca. De ce nu, o sesizare pe la Colegiul Medicilor despre ceea ce s-a intamplat la Gr. Alexandrescu.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
kristinutza spune:
ooff, teribil!!!
sanatate multa-multa!
cristina, mama de radu (09.10.2005)
www.flickr.com/photos/cristina_balanean/sets/" target="_blank">poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
ellej spune:
Vara-mea a fost cu cel mare pe cand avea vreo 1,2 ani tot la Grigore Alexandrescu pentru ca varsa tot. Il consulta, ii dau nu stiu ce siropel si e trimis acasa. Unde varsa si mai rau. S-au dus la o clinica privata, ca sa descopere ca baiatul avea enterocolita, si nu ce diagnostic stupid ii pusesera ceilalti.
La fel, o alta mamica se duce cu bebe de 7 luni la Budimex, o trimit acasa cu nurofenul de gat, iar copilul avea de fapt pneumonie care s-a agravat pana sa ajunga la un medic normal.
Unii nici nu merita sa li se spuna doctori.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sofia_misicu/sofia_misicu.jpg)
sofia_misicu spune:
Intrebarea mea e: unde te duci cu copilul cand e bolnav? La vraci, la baba din colt, la energoterapeut? DUpa ce am citit si povestea de la Generale, tot despre Alexandrescu, mie imi vine sa imi iau bocceaua si copilu si sa plec unde vad cu ochii. Nu inainte sa pun o bomba la cuibul ala de incompetenti.
www.flickr.com/photos/9686511@N06/" target="_blank">Nuka si www.flickr.com/photos/sofica/" target="_blank">Mama la Nuka
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Cumplit!
Sanatate multa fizica si psihica puiului mic si parintilor ei.
Laura de shtrumphi,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
ellej spune:
quote:
Originally posted by sofia_misicu
Intrebarea mea e: unde te duci cu copilul cand e bolnav? La vraci, la baba din colt, la energoterapeut? DUpa ce am citit si povestea de la Generale, tot despre Alexandrescu, mie imi vine sa imi iau bocceaua si copilu si sa plec unde vad cu ochii. Nu inainte sa pun o bomba la cuibul ala de incompetenti.
www.flickr.com/photos/9686511@N06/" target="_blank">Nuka si www.flickr.com/photos/sofica/" target="_blank">Mama la Nuka
Nu stiu ce sa-ti spun, la Elias al meu a fost tratat cum trebuie, dupa parerea mea, insa cine iti garanteaza ca nu dai si pe acolo de vreun incompetent ?
Uneori nu stii ce sa mai crezi: acum cateva zile citeam de saraca fata care si-a pierdut copilul dinc cauza doctoritei Dumitrescu de la Cantacuzino, acum citesc in Tabu ca e super mama, super doctorita si wonder woman. Care e adevarul?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sofia_misicu/sofia_misicu.jpg)
sofia_misicu spune:
Normal ca intotdeauna vor exista mai multe fete ale aceleiasi monede si nu contest profesionalismul unor doctori, insa in lumea asta o greseala nu cred ca se iarta la fel de usor ca in alte domenii. Pana acum am avut parte de doua spitale cu fii-mea (nimic grav slava domnului): Alexandrescu si ala de ochi si din ambele am plecat mai nelamurita decat am intrat, asta dupa ce doctorii si staff-ul s-au purtat cu noi mai urat decat te-ai purta cu niste animale. Eu inteleg ca e groaznic sa lucrezi in conditii nasoale, dar asta nu este o scuza sa spui unei mame: "al cui e chiorbetele asta" aratand un pui de 6 luni orb si fara sanse de recuperare prea mari....
ellej spune:
E revoltator, mai ales ca se poarta asa cu cei necajiti, pentru ca daca te vad cat de cat mai infipt sau daca stii pe X sau Y imediat schimba foaia.
Tonnia spune:
Copilul e rau de tot, nu se stie daca mai scapa. S-a constituit o echipa de medici la IOMC, de exceptie, fac tot ce pot.
Ea are o boala care le scapa dar toti au fost in unanimitate de acord ca cele aproape 6 zile de varsaturi continue cu o perfuzie care mergea cu o pic/min i-au pus capac, nu se stie daca mai au timp sa gaseasca o solutie, nu reusesc sa o reechilibreze.
Sunt o persoana foarte pasnica, n-am avut conflicte cu nimeni, cred ca o s-o iau ca pe o provocare, eu nu-l las pe profesorul asta asa! V-am zis a 10-a parte din ce stiu, incompetenta e un eufemism pentru el, lucrurile nu pot ramane asa. Macar sa se stie, macar sa fuga lumea, macar atat.
sofia_misicu spune:
Off Tonnia. Nu pot sa cred. Cine e acest "doctor"? Este incredibil. Ar trebui sa ne strangem mame si sa facem un protest, numai asa, ca sigur vin cateva televiziuni. Sa scoatem de la naftalina toate cazurile trecute cu vederea. Numai la subiectul de la generale s-au strans cateva relatari interesante. Ar trebuie pedepsiti cu inchisoare pe viata. Doamne ajuta sa scape fetita.