Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. Luciala
7. mamitzica
8. mama42
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 118224
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 56128
3. Bilantz olguta12 50120
4. J D E monica70 40459
5. A murit Laura! craciunitza 30644
6. Un nou inceput...(2) danangie 29377
7. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 27885
8. scrisoare catre mama Picasso 23139
9. Curiozitate! Ana68 22764
10. Moartea lui Metaforel olguta12 21069

post an entry in your weblog   Jurnalul lui Tonnia  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
Tonnia
Revolta
Acest mesaj a fost trimis de Tonnia pe data de 28/08/2007 la 07:41 .:. 4385  vizionari .. Exista 28 raspunsuri la acest anunt
Nu mai sunt om de cateva zile, am insomnii si cosmarul prin care a trecut prietena mea nu-mi da pace!
I. are o fetita de 11 luni si jumatate. Pana la 4 luni a fost un copil sanatos, extrem de activ, la 4 luni statea in fund cu sprijin minim. Brusc, la 4 luni si ceva, poate ca urmare a vaccinului, nu se stie inca, au inceput problemele, in principal digestive, dar si motorii, copilul a pierdut toate achizitiile.
Fetita nu mai manca, uneori vreme de cateva zile varsa mult, au fost internati in 2 randuri pentru grava deshidratare. Cand si cand avea cateva zile bune, apoi urmau iar zile de inapetenta, varsaturi etc. Toate analizele bune, nicio intoleranta, ecografic bine, RMN bine. I-au depistat la un moment dat un reflux gastroesofagian pe care l-au tratat. Copilul are 6.700 la aproape 1 an si de aproximativ 3 saptamani sta din nou in fund.
Acum urmeaza motivul revoltei mele. Au ajuns si la Grigore Alecsandrescu unde s-au uitat pe analize si au spus: nu stim ce are, sa incercam o dieta controlata, adica va internati cu fetita si vedem si noi de ce nu mananca, cum se comporta la masa etc. Zis si facut! In dimineata internarii a varsat de 3 ori in drum spre spital desi se gasea intr-o faza buna, nu mai varsase de multa vreme.
Au ajuns, i-au luat niste analize, i-au pus o perfuzie si i-au prescris dieta cu "FORMULA", asta e un amestec magic de morcov, carne si glucoza multa. Copilul nu vroia sa manance mai mult de 30-40 ml, de altfel varsaturile continuau. In acel moment, profesorul a hotarat ca mama nu stie sa hraneasca copilul si mai bine incearca ei, asta insemnand ca o tineau de nas si in timp ce ea urla efectiv ii era bagata mancarea. Bineinteles ca varsa! Nimic nu constituia o problema, daca varsa ii bagau Metoclopramid si reincercau.
In toata perioada internarii mai ca n-au sters pe jos cu I., n-o lasau cu jucarii, n-o lasau sa stea pe un scaun sa se odihneasca, sa zica merci ca o tolerau in salon. Daca indraznea sa spuna ca merge cam incet perfuzia, asistentele plangeau si il chemau pe profesor care zbiera pur si simplu.
"Nu are niciun motiv sa verse, o invatam noi sa manance" sau "Doamna, luni plecati si veniti de Paste sa o luati!" sau copilului "te invatam noi sa mananci" sau " Daca nu merge,ii facem o gaura in stomac si o hranim asa". Intre timp varsaturi, tipetele copilului ingrozit, nici macar o ionograma nu i-au mai luat, doar magica Formula incercau sa i-o bage pe gat. Veneau la vizita si se uitau la piele: da, e hidratata!
Au cerut externarea, in ziua externarii au facut un istoric sumar al bolii, foaia era goala. Ultimele lor cuvinte au fost: ce va faceti fara Formula, sa va dam macar pentru asta seara sa-i bagati cu seringa!
Inaintea externarii dr de garda chiar a apreciat ca e mai colorata, deci e mult mai bine. Au ajuns seara la IOMC, copilul foarte grav, hemoragie digestiva superioara, acidoza metabolica grava, a stat 2 zile cu oxigen si monitoare, nimanui nu-i venea sa creada ca vin din alt spital. Inca se incearca reechilibrarea ei dupa cele 5 zile de varsaturi. Va spun, nu mai dura mult daca ramaneau acolo...Cam 24 de ore.
Se intampla in zilele noastre.

Antonia

Trimite reactia ta
Previous page
# /3  

b_irina_c
mami de Vlad si Bianca

Posted 06/09/07 @ 12:33 (Edited 06/09/07 @ 12:39) Reply with Quote
Tonnia te rog eu mult da-ne vesti bune. Sanatate multa fetitei si putere parintilor!

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
Back to top

chichi16
nou venit

Posted 06/09/07 @ 15:25 Reply with Quote
Doamne, ii multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut mare nevoie de medici pana acum..Imi vine in minte ziua in care am facut primul vaccin la baietel si cand a venit asistenta cu seringa nesigilata a sarit sotul meu cu gura si n-a lasat-o sa-i faca vaccinul pana nu a adus una sigilata si a desfacut-o in fata noastra. Eu am zis atunci ca e cam absurd mai ales ca era vorba de medicul de familie, dar uite ce se intampla. Daca nu suntem noi atenti, putem trage ponoasele noi si, cel mai grav, copiii nostri.

Sanatate multa fetitei si tarie parintilor. Asteptam vesti bune.
Back to top

Tonnia
membru senior

Posted 08/09/07 @ 16:36 Reply with Quote
Scuze, fetelor, ca n-am mai intrat!
Dupa ce acum cateva zile toata lumea spunea ca moare, ca nu mai are nicio sansa, era in coma, de 3 zile e mai bine. E intr-un fel de echilibru, s-au trimis analize in Grecia si Olanda, ca sa afle de ce iese atat de greu din acidoza asta. Nu se stie ce sechele va lasa aceasta acidoza prelungita, asa spun medicii.
Cred ca a depasit faza critica, ne rugam in continuare.
Back to top

sofia_misicu
membru junior

Posted 09/09/07 @ 13:16 Reply with Quote
Off! Multumesc mult Tonnia. Sa dea Dumnezeu sa iasa cu bine la liman.

www.flickr.com/photos/9686511@N06/" target="_blank">Nuka si www.flickr.com/photos/sofica/" target="_blank">Mama la Nuka
Back to top

b_irina_c
mami de Vlad si Bianca

Posted 11/09/07 @ 12:10 Reply with Quote
Tonnia m-am bucurat mult de vestile bune. Sa speram ca in curand totul va fi doar un vis urat.

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
Back to top

eryteea
membru incepator

Posted 24/09/07 @ 08:32 Reply with Quote
Tonia ce mai face fetita ?
Da-ne de veste ca e bine.
Offffffffffff!

Ingrid amore di mama
Back to top

ManuBubu
nou venit

Posted 11/02/08 @ 12:50 Reply with Quote
Antonia,
Tocmai am deschis un topic legat de acidoza.
Te rog mai trimite informatii legate de Iulia si de analizele care i s-au facut, prin ce maini a trecut, prin ce spitale a fost chinuita...
Tot pentru o prietena am deschis si eu subiectul si ar fi util sa strangem cat mai multe informatii.
Se pare ca se poarta cu toate mamele la fel. Pe prietena mea au acuzat-o ca si-a "facut" fetita anorexica si au tinut-o numai in suturi, ca pe o leproasa.
Ironia face ca ea mai are o fetita superba sanatoasa, este o mama buna ...
Manuela

Nu ne mai jucam pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca nu ne mai jucam.
Back to top

ManuBubu
nou venit

Posted 11/02/08 @ 12:56 Reply with Quote
Va rog, haideti sa mutam discutiile pe un teren deschis.
Am deschis topicul : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116003, pentru ca la cautare n-am gasit nimic. Poate vor fi mai multi in situatia mea si ar fi bine sa centralizam.

Nu ne mai jucam pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca nu ne mai jucam.
Back to top
# /3  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Previous page