PCOS (12)
Raspunsuri - Pagina 8
gudinde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dienutzahy Fetelor,va salut! nu am mai intrat de mult timp din cauza perioadei agitate prin care trec la serv si acasa. azi a fost pe protv un episod al unui serial numit despre arta si stiinta in care se vorbea despre pcos si cum se confunda el adesea cu o boala a suprarenalei pe care si voi ati mentionat-o pe forum cu mult in urma nu gasesc acum dar tare as vrea sa ma ajutati cu numele bolii, ceva cu hidro.... imi pare rau ca nu am reusit sa vad emisiunea si m-a povestit-o o colega la telefon. puteti sa imi spuneti care sunt indicatorii esentiali pentru diagnosticarea pcos si cei pentru cealalta boala? nu mai sunt sigura de nimic de cand la gineco mi-a infirmat diagnosticul de pcos primit la endocrine. va cu drag pe toate! |
Te referi cumva la sindromul Cushing?
In privinta diagnosticului, cand vine vorba despre sistemul endocrin am (eu, vorbesc strict in nume personal) mai multa incredere in diagnosticul unui endocrinolog. Dar pt a fi sigura mai poti afla inca o opinie de la un medic. E singura solutie. Din pacate nu am eu sau altcineva cum spune medicul ala a gresit si alalalt are dreptate.
Din pacate sa te afli la mijloc intre 2 diagnostice si sa nu sti care-i de fapt, este o situatie foarte urata si nelinistitoare pt pacient.
Indicatorii principali pt PCOS se afla in prima postare a fiecarui capitol. Sub lista de aspirante, luptatoare, gravidute si mamici se afla o serie de linkuri.
gudinde spune:
noname,
Partea cu slabitul e TARE nasoala la unele dintre noi. Ma tem ca inafara de sfaturile pe care le-am tot zis, n-am nimic de adaugat. Mi-as dori sa am o solutie la aceasta problema pt ca si eu ma lupt din greu. Si cum reusesc, dupa lupte seculare, sa scap de cateva kg., apare cate o perioada din asta cu mult stres in care le pun la loc imediat si nici nu-mi dau seama cum sau de ce le-am pus. Ca n-am mancat mai mult, n-am facut nimic care ar trebui sa ma ingrase. Pur si simplu la stres eu parca ma ingras si cand respir.
plateea spune:
poate n-o sa ma credeti, dar eu am reusit sa dau jos 3 kile de la craciun incoace, doar limitandu-mi dulciurile si cantitatea de zahar din suc, ceai, cafea...
poate e doar o impresie de-a mea, dar de papa, am papa ca de obicei!
continui, si va anunt daca functioneaza in continuare sau e doar o perioada mai ciudata si atat!
lai spune:
Gudinde
Valorile normale pentru A-TPO in buletinul meu de analize din vara sunt trecute ca fiind < 5.61 Eu am avut insa o valoare imensa la A-TPO in vara, 888!!! Gudinde, in ce sens e FOARTE important sa fie valorile de la A-TPO in interval?
Eu am observat ca in general cand mananc ok si fac miscare, slabesc. Insa nu intotdeauna reusesc sa mananc ok. Uneori "scap" in mancare si nu ma mai pot opri Din cauza asta de ani de zile am fost tot intr-un yo-yo cu greutatea.
Anul asta dupa Craciun ajunsesem la 76,4 kg. De atunci am mancat sanatos (si mai putin), am facut miscare multa si in prezent am ajuns la 69,8 kg. Eu vreau sa slabesc pana la 65. Dar cel mai tare mi-e frica sa nu scap iar fraiele din mana si s-o iau iar in sus
Lai
lai spune:
Plateea, eu te cred si te felicit! Cred ca e f. important pt. noi sa limitam dulciurile.
Lai
aliceg81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gudinde aliceg81, Eu una am o perioada absolut criminala la servici si intru rar pe forum. Presupun ca si fetele au problemele lor. Nu putem fi mereu la fel de active. Apoi este foarte greu sa-i spui cuiva ce are pt ca noi nu suntem medici si chiar daca am fi, un diagnostic, mai ales unul de PCOS (de care presupun ca te suspectezi din moment ce ai intrat pe acest topic) este uneori greu de pus cand ai pacientul in fata. Pe net ... Deci, in primul rand trebuie sa gasesti un medic bun in care sa ai incredere si care sa-ti stabileasca un diagnostic clar. Dupa ce ai diagnosticul intra in ecuatie experienta altor paciente cu aceeasi boala. Exista boli care au simptome asemanatoare si care totusi sunt cat se poate de diferite si au tratamente diferite. Uitandu-ma pe analize pot sa-ti spun: - raportul LH/FSH in z 3 in PCOS este in general peste 2. La tine este (1.15/5.85) aprox 0.2 (ideal acest raport trebuie sa fie 1); - nu ai hiperprolactinemie ceea ce este foarte bine; - testosteronul este ok; - tsh-ul trebuie interpretat impreuna cu Anti-TPO. Din pacate la anti-tpo nu ai scris intervalul de normalitate si nu-l stiu pe dinafara pt ca nu-i o analiza pe care sa o fac atat de des. Este foarte important ca anti-tpo sa fie in interval. FOARTE! pt analizele din z 21: - DHEA-S-ul e bine sa iasa mai aproape de minima intervalului de normalitate; - progesteronul trebuie sa fie peste 3. Edit: la eco s-a vazut doar acel chist sau pe langa chist s-a observat si aspectul micropolichistic al ovarelor? |
Gudinde multumesc din suflet ca ti-ai facut timp sa imi raspunzi si mie....ai dreptate, momentan nu stiu nici eu ce diagnostic o sa am, dupa cum am spus momentan astept pana luni cand e ziua 21 pt celelalte analize si apoi medicul ginecolog a spus ca o sa mai facem o ecografie si citim rezultatele dupa care merg cu toate la endocrinolog
valorile normale la laboratorul unde am facut eu analizele (Gral) pentru ATPO sunt intre 0 si 12,00 UL/ml
cand o sa am si restul analizelor o sa vi le spun.....dupa cum am spus mi se pare ciudat ca am o valoare asa mica a lh-ului 1,15 cu valori normale de 2,4- 12,6....ciudat, adica nu s-ar incadra in pcos.. la prima eco mi s-a spus ca am ovar stg marit in volum cu o formatiune totunda anecogena bine delimitata ...sa vedem ce o sa spuna la urm
sper ca nu v-am stresat prea rau...ms frumos fetelor si multa sanatate tuturor
lai spune:
Tocmai m-am intors de la doctor. TSH si T4 au iesit bune. Rezerva ovariana e buna. Spermograma sotului a iesit bine. HSG-ul meu (asta stiam deja) a iesit bine.
Asa ca ramane sa vedem ce facem cu ovulatia. Azi mi-a luat sange sa testeze progesteronul, maine aflu daca am ovulat luna asta. Daca da, luna viitoare ramane sa fac monitorizare pe ciclu natural, sa vada cum si ce fel functioneaza ovulatia. Daca nu, iau medroxiprogesteron din nou sa declansez menstruatia, dupa care urmeaza un ciclu monitorizat cu tratament de stimulare cu Femara (Letrozole) (si, in functie de ecografii, eventual o injectie cu Ovidrel (Pregnyl). Daca Femara functioneaza in primul ciclu, doctorul se asteapta ca in trei luni (de tratament cu Femara) sa raman insarcinata. Daca Femara nu functioneaza in primul ciclu, atunci ma trece pe clomifen. (mi-a spus ca Femara, daca functioneaza la mine, e mai buna decat clomifenul pentru ca nu are efecte negative asupra mucusului cervical si a endometrului).
Doamne ajuta!
Lai
gudinde spune:
plateea felicitari
lai tin pumnii stransi
Atunci cand se presupune hipotiroidie se da si Anti-TPO pt a se punea exclude tiroida Hasimoto.
lai spune:
Mirimir, Gudinde, multumesc!
Gudinde, am inteles. Pai eu ma "laud" cu tiroidita Hashimoto, asadar nu e de mirare ca mi-a iesit valoarea atat de aiurea la A-TPO. Dar daca TSH si T4 la momentul actual sunt in interval, e corect sa stau linistita (deocamdata) dpdv tiroida si doar sa repet analizele peste cateva luni?
Lai