PCOS (12)
Raspunsuri - Pagina 7
anadomnica spune:
Fetele, am mare, mare nevoie de ajutorul si de sfaturile si informatiile voastre Va rog din inima sa ma "luminati" care puteti.
Povestea mea: analizele sunt urmatoarele, grupate pe ani:
dec.2007 ------------------------------- dec.2008
z5 dupa CM ------------------------------- z3 dupa CM
FSH=6.14 - limitele intre 3.5-12.5 - FSH=5.82
LH=15.53 - limitele intre 2.4-12.6 - LH=7.35
Prolactina=337.8 - limite intre 127-637- Prolactina=176.4
concluzii: valorile au scazut fata de anul trecut; in plus raportul LH/FSH s-a redus de la 2.53 la 1.26 !!!! asta sa insemne ca pot scapa de eticheta PCOS?? La fel prolactina este mult mai mica - aproape de limita inferioara - ce sa insemne???
In plus anul asta am mai facut o serie de hormonale la indicatia dr. endocrinolog, insa pana ajung la ea... as vrea sa ma ajutati cu informatii despre ce sa insemne:
Estradiol=176.2 cu limite intre 46-607
TSH= 1.54 cu limite intre 0.27-4.2
Mai astept analizele pt. Testosteron si DHEA-S. Cine poate sa ma ajute cu informatii, va rooooooog
Multumesc anticipat!!!
gudinde spune:
anadomnica,
Asa cum ai obs. si tu, rezultatele analizelor din dec. 2008 arata clar mai bine decat cele din 2007.
Daca ai scapat sau nu de "eticheta PCOS" ... ma tem ca nu-i chiar asa de simplu. Teoretic exista 2 posibilitati:
1.Daca tu chiar ai PCOS, ai fost diagnosticata corect, ai facut un tratament si asta explica imbunatatirea valorilor, atunci vorbim de o echilibrare a PCOS.
Din pacate cine are PCOS il are pe viata. Poate fi tinut sub control sindromul, se poate imbunatati, dar de vindecat ma tem ca nu.
2. Nu a fost PCOS.
Astea sunt cele 2 variante posibile.
TSH-ul de 1.54 este splendid.
Testosteronul si DHEA-S-ul sunt analize importante. Sper sa-ti iasa bine, adica cat mai aproape de minima.
anadomnica spune:
gudinde multumesc pentru raspuns. Diagnosticata cu PCOS... nu am fost direct, mai mult am fost suspecta si sa vedem la ce concluzie ajuge medicul dupa acest rand de teste.
Din pacate totusi Testosteronul mi-a iesit tot mare, in limite, dar aproape de limita maxima - 2.4 cand limita maxima e 2.9! La fel DHEA-S a iesit cu valoarea 323 cand limitele sunt intre 98.8 si 340 . Am mai facut si OH-Progesteron care si el a iesit aproape de maxim : limite intre 0.1 si 0.8 si valoarea mea 0.78 . Sincer cred ca nu am sanse sa scap de eticheta PCOS - ci doar sa echilibrez putin hormonii.
Hai, capu' sus si inainte, reusim noi sa o scoatem la capat, nu fetele?
aliceg81 spune:
buna fetelor, am si eu nevoie de ajutorul vostru....ca fiecare de aici am si eu povestea mea care incepe in felul urmator...din adolescenta am avut cicluri neregulate, probleme cu greutatea, regimuri in urma carora nu prea slabeam, ma ingras si din aer, de curand la ecografie mi s-a spus ca am un chist destul de mare pe ovarul stang, am luat duphaston 5 zile de doua ori pe zi pentru aparitia ciclului, am avut de asteptat o saptamana si exact in ultima zi din saptamana de asteptare mi-a venit ciclu...am facut analize in ziua a treia a ciclului cu urmatoarele rezultate
atpo 2,1, estradiol 19,8, fsh 5,85, ft4 1,3, lh 1,15, progesteron 0, 618,prolactina 16,71, testosteron 0,695, tsh 2,25
am facut si testul tolerantei la glucoza cu urmatoarele rezultate
proma martor 88, proba 1 la 30 de min 142 si apoi din ora in ora urm rezultate proba 2 132, proba 3 105, proba 4 46 si proba 5 70
pt ziua 21 mai am de facut urmatoarele analize testosteron , progesteron 17 oh progesteron si dheas
mai am putin pana in ziua 21 si apoi o sa am si acele rezultate
imi cer scuze ca am scris asa de mult si sper ca o sa ma ajutati si pe mine cu un sfat
dupa cum vedeti lh-ul este sub limita inferioara si deja nu mai inteleg nimic
multumesc anticipat
noname spune:
Buna fetelor!!!
Desi nu am mai scris de mult timp la acest subiect, sa stiti ca nu v-am uitat.
Eu ma duelez cu o problema fff mare. Nu pot slabi si pace. Desi nu mananc, ma ingras si de la apa......cred,.
Am incercat sa iau tot fel;ul de pastile de slabit, dar imi e cam rau de la ele. Stiu ca am zis ca pentru Bebe sunt dispusa sa fac orice, dar asta cu slabitul nu imi iese.
Ce sfat imi dati?
Pe aici mai sunt fete care au reusit sa ramana?
Vreau si eu sa fiu
Oare cand vei veni ?
Dana
http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png
aliceg81 spune:
nu imi raspunde si mie nimeni, un sfat, o parere, am vazut ca sunteti experte, din experientele mele as putea spune ca multe aveti mai multe cunostinte in domeniu decat unii medici care habar nu au pe ce lume sunt
va pup
dienutzahy spune:
Va rog mult, raspundeti-mi si mie. Astept unele raspuns de vreo 2-3 pagini in urma.
multumesc!
dienutzahy spune:
Mai nou, fetelor am si ovulatie. Nici nu stiu ce sa mai cred. E PCOS sau nu? Abia astept sa imi vina o adeverinta de la serviciu sa pot merge iar la medic.
gudinde spune:
aliceg81,
Eu una am o perioada absolut criminala la servici si intru rar pe forum. Presupun ca si fetele au problemele lor. Nu putem fi mereu la fel de active.
Apoi este foarte greu sa-i spui cuiva ce are pt ca noi nu suntem medici si chiar daca am fi, un diagnostic, mai ales unul de PCOS (de care presupun ca te suspectezi din moment ce ai intrat pe acest topic) este uneori greu de pus cand ai pacientul in fata. Pe net ...
Deci, in primul rand trebuie sa gasesti un medic bun in care sa ai incredere si care sa-ti stabileasca un diagnostic clar. Dupa ce ai diagnosticul intra in ecuatie experienta altor paciente cu aceeasi boala.
Exista boli care au simptome asemanatoare si care totusi sunt cat se poate de diferite si au tratamente diferite.
Uitandu-ma pe analize pot sa-ti spun:
- raportul LH/FSH in z 3 in PCOS este in general peste 2. La tine este (1.15/5.85) aprox 0.2 (ideal acest raport trebuie sa fie 1);
- nu ai hiperprolactinemie ceea ce este foarte bine;
- testosteronul este ok;
- tsh-ul trebuie interpretat impreuna cu Anti-TPO. Din pacate la anti-tpo nu ai scris intervalul de normalitate si nu-l stiu pe dinafara pt ca nu-i o analiza pe care sa o fac atat de des. Este foarte important ca anti-tpo sa fie in interval. FOARTE!
pt analizele din z 21:
- DHEA-S-ul e bine sa iasa mai aproape de minima intervalului de normalitate;
- progesteronul trebuie sa fie peste 3.
Edit: la eco s-a vazut doar acel chist sau pe langa chist s-a observat si aspectul micropolichistic al ovarelor?