Supa de ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1645) Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute, apoi ca sa ramana albe se pun intr-un castron cu apa si putin otet. Separat se fierbe zarzavatul de supa. Ciupercile se scurg bine si se inabusa in unt, adaugand sare si piper. Separat se prajeste usor o lingura de faina cu 1/2 lingura de unt si se stinge cu smantana si zeama din supa. Adaugi toate in supa si mai lasi sa fiarba. Daca vrei poti drege supa si cu un galbenus. La sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt.
Supa crema de legume(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1634) Legumele se spala, se curata si se pun la fiert. Se scurg apoi de apa si se paseaza. Ceea ce rezulta se amesteca cu apa in care au fiert legumele, se pune totul din nou la fiert si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
Consistenta cremei se obtine turnand apa in care au fiert legumele in proportia dorita.
Dupa 2-3 clocote se adauga smantana si galbenusurile de ou batute, sarea, piperul, celelalte condimente dupa gust, iar la sfarsit, mararul si patrunjelul proaspat, taiat foarte marunt
Supa crema de usturoi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2619) Se fierb in 2 litri de apa timp de 20 minute usturoiul, o crenguta de cimbru, cuisoarele, o lingurita de sare si un praf de piper.
Feliile subtiri de paine se taie in patratele mici, se acopera cu branza rasa si cu uleiul de masline si se lasa intr-o tava in cuptor, cateva minute, pana se topeste branza. Se aseaza apoi in castronul cu supa si se toarna peste ele supa strecurata.
Supa racoroasa - Gazpacho(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1999) In blender, pune-ti pune rosiile taiate, cu ardeii, cu ceapa uscata, cu castravetele taiat, usturoiul, otetul, uleiul, adaugati sare si putin piper la gust. Nu este neaparata nevoie sa le da-ti prin blender daca sunt taiate marunt. Adaugati si putin suc de rosii, daca doriti sa o faceti putin mai zemoasa. Este bine ca aceasta supa sa stea la rece, de preferat peste noapte.
Supa de ceapa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1520) Se topeste untul in tigaie, se adauga ceapa si se lasa pe foc la flacara potrivita, amestecand din cand in cand, timp de 7-8 minute, pana cand ceapa capata o culoare maron aurie.
Intre timp, incalziti cuptorul. Puneti feliile de paine unse cu unt si usturoi in tava. Taiati branza in feliute subtiri si acoperiti cu ele feliile de paine.
Adaugati in tigaia cu ceapa zeama de carne, lasati sa fiarba impreuna si amestecati cca 2 minute. Painea din tava se lasa in cuptor pana cand branza devine aurie si face basicute la suprafata.
Supa de ceapa cu saratele(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1398) Caliti ceapa in unt pana se rumeneste, adaugati concentratul, buchetul asortat, un praf de sare si piper. Fierbeti timp de 30 minute. Scoateti buchetul si adaugati otetul.
Bateti oul cu 1 lingura de lapte. Intindeti aluatul intr-o foaie de 3mm, ungeti cu ou si rulati. Taiati felii si coaceti la cuptor 20 min., la foc potrivit.
Supa de legume rumenite la cuptor(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1256) Preincalziti cuptorul la semnul 6/200șC. Asezati legumele si tarhonul intr-o tava de friptura si stropiti-le cu uleiul si votca. Presarati sare si piper si amestecati pentru a se unge uniform. Dati la cuptor timp de 1 ora, pana se inmoaie si se rumenesc bine; intre timp, amestecati o data.
Pasati legumele, pentru a obtine o pasta omogena. Turnati pasta intr-un vas adanc, adaugati concentratul si pasta de rosii si puneti vasul la foc. Lasati sa dea cateva clocote si potriviti de sare si piper.
Supa de capsuni(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1662) Fierbeti la un loc toate ingredientele pentru supa timp de 1 h, strecurati si lasati la racit.
Separat, amestecati iaurtul, impreuna cu zaharul si scortisoara.
supa de oua(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 12942) Razi marunt ceapa si o calesti in putin ulei, usurel asa, sa nu se arda, se adauga o lingura cu varf cu faina, se amesteca rapid si se toarna apa (cam vreun litru). Se pune sare si otzet dupa gust si cand da in clocot (clocotele sa fie mici, pe foc domol) se sparge cate un ou pe rand in supa si se fierbe incet sa se coaguleze albusul (cum se fac ochiurile romanesti de obicei). Cand ouale sunt gata, se adauga patrunjel verde tocat si cateva linguri bune de smantana, se potriveste de sare si otzet...si gata. Eu am inlocuit ceapa rasa cu o legatura zdravana de ceapa verde fin tocata, si a iesit la fel de buna
Supa bucovineana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2019) Legumele se curata, se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.Cand sunt fierte se paseaza printr-o sita, apoi se mai fierb inpreuna cu o cantitate generoasa de taietei de casa.Separat se taie1-2 rosii cubulete si se fierb intr-o cratita impreuna cu o cutie de cca. 200ml. de smantana, cand rosiile sunt fierte se adauga in supa de zarzavat si se mai continua fierberea cca. 3-4 min. Se poate servi calda dar si rece.