3-4 piepti de pui (mai mici) 2 cepe medii 4 morcovi medii 5-6 catei de usturoi 500 ml smantana patrunjel tocat marunt si otet
Mod de preparare:
Pieptul de pui se curata de pielita si inainte si dupa fierbere. Cepele tocate marunt, ca si morcovii,se undesc in putin ulei cca 3 minute si se pun la fiert impreuna cu carnea de pui.Cand carnea se desprinde de pe oase se scoate si se face shuvitze, cat mai subtiri si potrivit de lungi. Pieptul de pui maruntit sse pune inapoi in oala la fiert, se adauga smantana cate putin, iar la ultimul clocot se adauga usturoiul maruntit ( zdrobit), dupa gust, plus sare si piper. In farfurie se adauga patrunjel tocat marunt si otet, dupa gust. Gustul acestei ciorbe este identic cu al ciorbei de burta, dar este mult mai dietetica si, zic eu, mai bun. In Radauti, gospodinele mai pun la fiert si taitei marunti, de casa, dar nu este o regula.
Mod de servire:
Se serveste calda. Se pune patrunjel tocat marunt si otet cand se serveste ciorba