In ulei cu apa se caleste putin o ceapa potivit de mare, taiata marunt. Cand este sticloasa, se pun 2-3 morcovi razuiti pe razatoarea mare, si se calesc si acestia ca sa dea culoare. Se mai adauga si 1-2 radacini de patrungel razuite sau taiate marunt, telina radacina la fel razuita si se dilueaza cu apa (aproximativ 3 litri) si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste se pun 2-3 cartofi taiati cubulete marunte, vreo 2 cuburi de knor- gust de gaina, si se lasa fiarba, potrivind la gust de sare.
Intre timp se prepara galustele. Se razuiesc cu cutitul pe tabla de lemn 2 ficatei de pui, scotand pielitele de sustinere. Se toaca o legatura de patrunjel verde.
Se adauga 2 oua intregi, o lingura de untura potrivit de plina sau in loc ulei (2-3 linguri), piper mai binisor, sare la apreciere, se amesteca si se pune faina cat cuprinde pentru a fi un aluat ca si la galuste pt. felul 2, nici prea tari, nici prea moi. Se rup cu lingura in ciorbita care fierbe, cand s-au ridicat la suprafata, totul e gata. Daca ciorbita e prea deasa, se mai completeaza cu apa.
Obs. In ciorbita se poate pune si frunze de telina, daca va place. Aceleasi galuste se pot pune si in supa de carne propriu-zisa.
Mod de servire:
Se serveste calda. Dupa gust se poate aduga si o lingura de smantana slaba.