orice tip de carne (1 kg) 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 1 ardei rosu 2-3 cartofi medii bulion (2 linguri)
Mod de preparare:
Pui la fiert carnea taiata bucati si ii iei spuma cand incepe sa fiarba. O lasi la fiert in continuare si toci cubulete morcovul, 1 pastarnac, 1 ceapa. Le "arunci" peste carne. La vreun sfert de ora dupa ce pui astea adaugi si un ardei (de preferat rosu, ptr aspect) si vreo 2-3 cartofi taiati tot cuburi dar mai mari. Cand sunt fierti cartofii pui vreo 2-3 linguri de bulion, si acresti putin ciorba (cu bors - cel mai bine daca ai de unde lua, sau cu putin otet, sau cu zeama de varza murata sau zeama de lamaie). Mai gusti de sare iar la final, cu focul oprit, pui citeva fire de leustean tocat (chiar si uscat). La ciorba de pui poti sa bati si un ou si sa dregi la sfirsit ciorba cu el, adica sa torni oul batut dupa ce ai oprit focul la aragaz. Iti ia cam 20 de minute sa faci toate operatiunile astea (curatat si tocat zarzavatul, carnea) dar trebuie sa astepti sa fiarba bine si carnea.