Perisoare: 500 g carne tocata (eu am folosit amestec porc + vita) 30 g orez 2 oua sare si piper Zeama: 2 - 3 oase de vita 1 ceapa cateva radacinoase (morcov, pastarnac, telina) 3 - 4 litri de apa 2 - 3 cartofi 1 punga legume congelate 400 g smantana verdeata
Mod de preparare:
Se curata ceapa si albitura si se pun la fiert impreuna cu oasele de vita. Cand sunt fierte se scot si in locul lor se pun legumele congelate si cartofii curatati si taiati cuburi. Se amesteca ingredientele pentru perisoare si se ia din amestec cu lingurita, se rotunjeste un pic si se pune in ciorba. Se lasa sa mai fiarba, incet, acoperit, inca o jumatate de ora cu perisoarele inauntru.
Mod de servire:
Se potriveste de sare, se drege cu smantana si se aromeaza cu leustean si patrunjel verde. http://usor-de-gatit.blogspot.com