Blatul: 1 pachet unt 200 gr zahar 200 gr nuci macinate 1 lingurita praf de copt 140 gr faina 6 albusuri spuma
Crema 1: 6 galbenusuri 200 gr zahar
Crema 2: 2 oua 8 lg zahar 2 lg ness sau cacao 1 pachet de unt (sau 1 cub Rama)
Mod de preparare:
Blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga nucile macinate, praful de copt stins si faina treptat. La sfarsit se adauga albusurile pale-pale. Se unge o tava si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit.
Crema 1: Intre timp: se freaca 6 galbenusuri cu 200 gr zahar pana devine crema. Cand prajitura este aproape gata (prinde crusta), se scoate si se intinde deasupra crema de galbenusuri. Se coace in continuare pana se usuca.
Crema 2: Se fac la bain marie pana se ingroasa, iar cand s-a racit se pune untul care ar trebui frecat inainte pentru a iesi apa din el. Se poate adauga si nuca.
Daca doriti, puteti rade si ciocolata peste crema 2.