Blatul: -5 oua -150 g mac macinat -100 g nuca cocos (sau nuca macinata) -1 lingura faina -1 lingura apa rece -10 linguri zahar -1 esenta vanilie Crema: -2 pachete budinca de vanilie -450 ml lapte -6 linguri de zahar -1 pachet margarina / unt -3 pachete biscuiti Picnic (biscuiti mici) Glazura: -150 g zahar pudra -3 linguri cacao -3 linguri apa -2 linguri ulei
Mod de preparare:
Albusul se bate spuma cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusul si lingura de apa, putina sare, se amesteca usor apoi se adauga macul, nuca de cocos, vanilia si lingura de faina. Se torna intr-o tava de marime mijlocie si se coace la foc potrivit.
Se face o budinca din praf, lapte si zahar si se da la rece. Cand s-a racit, se freaca spuma cu pachetul de unt si se intinde peste prajitura. Peste crema se aseaza biscuitii unul langa altul. Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, se dau in clocot si se aseaza imediat peste biscuiti.