Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Prajituri “Caise-piersici” Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Prajituri “Caise-piersici” 
Numar portii: 0 
Ingrediente: Aluat:
3 oua intregi, 1 pahar zahar farin, 1 pahar ulei, 1 praf de copt (1 lingurita de amoniac), coaja de la o lamiie, vanilie, 400-500 grame faina.

Pentru crema:
150-200 grame de unt, 25-50 grame cacao, 4-5 linguri zahar pudra sau mijlocul de la caise, gem acrisor, nuca macinata si mirodenii

Mod de preparare: Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamaie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecarea compozitiei, iar la urma se incorporeaza faina. Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde cam de marimea unei nuci si cat mai egale. Se asaza bilele in tava, distantate si se coc cca. 15-20 minute, la foc slab. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si apoi cu o lingurita se golesc usor la mijloc.
Lipind cate 2 bile astfel preparate, se vor obtine caise care, pentru a parea cit mai naturale, se vor colora. Culoarea roz se obtine prin fierberea catorva felii de sfecla rosie, iar culoarea verde din zeama de spanac. Se pot folosi culori alimentare. Se inmoaie usor atit cit sa se ude putin fiecare parte a caisei in lichidul colorat si apoi imediat in zahar tos. Dupa zvantare se pun in fructiera, iar citeva caise se pot orna cu frunze verzi.

Crema:
Untul, cacaoa si zaharul pudra se amesteca. Se adauga cca. 3 parti din compozitia ramasa prin scobirea caiselor. Se amesteca totul bine. Se umplu jumatatile de caisa dupa care se lipesc intre ele formind asfel caisa.

 
Mod de servire: Se servesc reci, alaturi de alte prajituri. 
Timp de preparare (minute): ~ 80 min. 
Grad de dificultate (1-10): 1 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Fabya 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=7 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 29280 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Inghetata falsa I
» Prajitura din pandispan
» Grilas
» Prajitura cu crema de branza
» Prajitura cu mac si nuca de cocos
» Prajitura cu biscuiti si crema
» Prajitura "Valurile Dunarii"
» Cremes
» Prajituri “Caise-piersici”
» Cremes alb
» Tarta cu crema
» Tarta cu frisca
» Rigo Iancsi
» Prajitura cu frisca
» Prajitura cu nuca de cocos
» Prajitura Brath
» Prajitura Mady
» Milch Schnitte
» Prajitura cu nuca de kokos
» Mangomisu
» Cheesecake de Ziua Indragostitilor
» RULADA CU CIOCOLATA

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput