Blat: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina un praf de sare esenta de rom Crema ganache de ciocolata: 200 gr ciocolata amaruie 200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
BLAT: se iau cele 4 oua, se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma albusurile cu praful de sare. Separat batem galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar,adaugate pe rand,pana se topeste zaharul si devine ca o spuma.
Se incorporeaza galbenusurile in albusuri amestecandu-se cu o spatula de jos in sus; se adauga faina cernuta, in ploaie. Adaugam esenta de rom si omogenizam.Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.
Se lasa la cuptor circa 20 minute,sau in functie de cuptor,pana devine usor rumenie la suprafata,altfel se intareste prea tare si nu se mai poate rula.Cand a devenit aurie pe margine scoateti-o din cuptor.Eu am rulat cu tot cu hartie.Cine nu are hartie de copt tapeteaza tava cu ulei si faina si ruleaza blatul intr-un prosop umed.
GANACHE DE CIOCOLATA: rupem ciocolata in bucati.Punem frisca intr-un vas pe baie de aburi si adaugam ciocolata.Mestecam continuu pana se topeste ciocolata (atentie nu trebuie sa fiarba).Dam deoparte si lasam la racit,apoi bagam crema pentru 30 de minute la frigider.Mixam apoi crema pana isi dubleaza volumul.
Desfacem rulada si o umplem cu crema de ciocolata,apoi strangem din nou rulada.Se poate orna cu frisca,ciocolata rasa,sau dupa imaginatia fiecaruia.La mine insa nu a rezistat decat pana in stadiul de ornat.
Mod de servire:
Se taie dupa ce a fost lasata cam 10-15 minute la rece pentru a se mai intarii ciocolata.