Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Prajitura "Valurile Dunarii" Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Prajitura "Valurile Dunarii" 
Numar portii: 0 
Ingrediente: Aluat:
200 gr. unt, 200 gr. zahar, 6 oua, vanilie, 300 gr. faina, 1/2 pachet de praf de copt, 100 gr. migdale macinate, 100 gr. Nutella, visine din compot (un borcan mare).
Crema:
2 pachete de budinca de vanilie, 750 ml lapte, 4 linguri de zahar, 300 gr. unt
Glazura:
200 gr. Nutella, 25 gr. grasime de cocos (Palmin), 2 linguri de rom, sau pentru cine nu doreste sa faca glazura, se poate lua cuvertura de ciocolata de lapte.

Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, migdalele si faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.
Amestecul se imparte in doua parti egale, prima parte se pune intr-o tava tapetata cu hartie de pergament, iar a doua parte se amesteca cu Nutella. Se toarna si aceasta in tava si se amesteca putin. Deasupra se pun visinele.
Aluatul se coace la 180 grade Celsius timp de 40-45 de minute.

Crema:
Din cele 750 ml de lapte se iau 4-5 linguri si se amesteca cu praful de budinca si 4 linguri de zahar. Se face o budinca, iar cand e gata se lasa sa se raceasca ceva timp si se amesteca cu 300 gr de unt care a fost in prealabil batut ca o spuma. Crema se pune peste aluatul care a fost putin insiropat, cu sirop de visine.
Glazura:
200 gr. Nutella, 25 gr. de grasime de cocos (Palmin), se freaca pe o baie de aburi pana se topeste. Glazura se intinde pe prajitura si apoi se lasa pana a doua zi la rece


 
Mod de servire: Se serveste a doua zi, taiata cubulete. 
Timp de preparare (minute): ~ 2 ore 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Idora 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=4 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 7646 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Inghetata falsa I
» Prajitura din pandispan
» Grilas
» Prajitura cu crema de branza
» Prajitura cu mac si nuca de cocos
» Prajitura cu biscuiti si crema
» Prajitura "Valurile Dunarii"
» Cremes
» Prajituri “Caise-piersici”
» Cremes alb
» Tarta cu crema
» Tarta cu frisca
» Rigo Iancsi
» Prajitura cu frisca
» Prajitura cu nuca de cocos
» Prajitura Brath
» Prajitura Mady
» Milch Schnitte
» Prajitura cu nuca de kokos
» Mangomisu
» Cheesecake de Ziua Indragostitilor
» RULADA CU CIOCOLATA

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput