un piept de pui sau doua pulpe o ceapa mare o legatura de ceapa verde 2-3 catei de usturoi unt sau untdelemn 125g ciuperci 200 g crema de branza coaja rasa de la o lamaie patrunjel o foaie de aluat frantuzesc(foetaj) un ou batut sare si piper.
Mod de preparare:
Se fierbe carnea. Se caleste ceapa si usturoiul in unt ori ulei pana se inmoaie putin si se adauga ceapa verde si ciupercile si se mai lasa la foc potrivit vreo 5min. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune compozitia de mai sus intr-un castron, se adauga crema de branza, coaja de lamaie, patrunjelul, sare, piper si carnita taiata cubulete. Se intinde foaia (foietajul) si se pune compozitia obtinuta. Taiati lateralele in diagonala pana la compozitie in fasi de 2 cm. Trageti fasiile de aluat una peste alta alternand in cruce pana jos. Sigilati capetele. Ungeti cu ou batut. Lasati-o sa se odihneasca pana se incinge cuptorul. Se coace la foc potrivit.