3 oua 1 cutie de lapte condensat dulce (NU lapte evaporat) 1/2 cana suc de limete 2 - 3 picaturi de colorant alimentar verde, optional 1 crusta de placinta necoapta 1/2 lingurita crema de tartar 1/3 cana de zahar
CRUSTA: 1/3 cana + 1 lingura unt 1 cana de faina 1/4 lingurita sare 2 - 3 linguri apa foarte rece preferabil de la frigider
Mod de preparare:
Crusta: Se combina faina cu sarea. Se adauga untul si se amesteca cu o furculita pana se face cocoloase mici. Adaugati apa cate o lingura o data si amestecati aluatul incet si cu grija dupa fiecare lingura de apa pana se formeaza ca un bulgare. Puneti aluatul pe o suprafata plata si rulati-l intr-un in forma de disc putin mai mare decat marimea formei care o aveti si sa nu fie mai groasa decit 1/2 cm. Puneti aluatul in forma si tapetati foarte bine, taiati marginile si apasati cu degetul pt a arata frumos. Cu o furculita intepati aluatul. Pastrati forma in frigider pina la folosire. Incingeti cuptorul la temperatura medie. Coaceti crusta 10-15 minute ori pana se maroneste usor. Se umple cu compozitia dorita.
Incalziti cuptorul la temperatura medie. Cu un mixer bateti galbenusurile cu zeama de lamaie. Adaugati colorantul. Turnati compozitia in crusta de placinta. Coaceti pt 30 minute. Scoateti placinta din cuptor. Mariti temperatura la cuptor pt medium high. Cu mixerul curat bateti albusurile cu crema de tartar pana se face spuma tare. Cate un pic adaugati zaharul, lingura cu lingura; Bateti inca 4 minute ori pana zaharul s-a topit. Turnati albusul peste compozitia din forma fierbinte, cu atentie acoperiti toata suprafata si marginile sa fie atinse de albus, altfel albusul se va stringe la mijloc. Coaceti inca 15 minute. Raciti pe un gratar 1 ora. Lasati la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Se pastreaza acoperita la frigider.