Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Placinta cu mere Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Placinta cu mere 
Numar portii: 0 
Ingrediente: Pentru foi:
18 linguri cu varf faina(aprox.300g faina), 150-160 g margarina, 2 galbenusuri de ou, 1 lingura otet sau zeama de lamaie, 2 lingurite praf de copt, esenta de vanilie
Umplutura:
6 mere mari, 6 linguri zahar, 1 lingura praf scortisoara, 4 nuci sau o mana de stafide
Mod de preparare: Aluatul:
Intr-o ceasca pe jumatate umpluta cu apa se pun praful de copt si otetul( sau zeama de lamaie). Se amesteca foarte bine 12 linguri cu varf de faina( 200g faina), galbenusurile de ou, esenta de vanilie si apa cu praf de copt si otet. Se framanta pana cand devine un aluat moale care apoi se intinde pe planseta pana cand are o grosime de aproximativ 5 mm. Se amesteca bine restul de faina( 6 linguri cu varf) cu margarina si se intinde compozitia obtinuta desupra foii de pe planseta. Se pliaza in trei pe lungime apoi se pliaza in trei pe latime si se intinde iarasi. Se repeta procedeul de trei ori( pliatul si intinsul). In final se pliaza iarasi si se imparte compozitia in doua parti egale. Daca aluatul este prea moale se pune la frigider pentru jumatate de ora inainte de a se coace.

Continutul:
Se curata merele si se dau pe o razatoare mai mare. Apoi se storc nu prea tare si se indeparteaza sucul obtinut. Se pun merele, nucile taiate marunt, zaharul si praful de scortisoara intr-o cratita si se lasa pe foc mic 5-10 minute( timp in care se amesteca).Apoi se lasa sa se raceasca.

Se intinde jumatate din aluatul obtinut anterior pana cand se obtine o foaie de marimea tavii. Se unge fundul tavii cu margarina, se tapeteaza cu faina, apoi se pune foaia in tava. Se intinde peste foaie compozitia obtinuta din mere, apoi se face o a doua foaie din restul de aluat, care se pune deasupra. Se inteapa de cateva ori cu o furculita, dupa care se coace in cuptor( 30 min. la 180grade celsius).Dupa ce se scoate din cuptor se presara desupra zahar praf si se portioneaza cat timp mai este putin calda.
 
Mod de servire: Se serveste calda pudrata cu zahar. 
Timp de preparare (minute): ~ 70 min. 
Grad de dificultate (1-10): 1 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: camiT 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=3 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 2558 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Placinta cu mere (rulata)
» Altfel de placinta cu mere
» Placinta cu mere
» Placinta cu branza
» Placinta de lamaie
» Placinta cu iaurt
» Strudel cu branza
» Foietaj pentru placinte, strudel, mere in foietaj, etc
» Placinta cu dovleac
» Placinta dobrogeana
» Placinta cu pui
» Palmieri
» Tarta cu sirop de artar
» Melcisori cu prune

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput