110g faina 55g unt, cubulete 1 ½ lingurita zahar pudra 1 galbenus de ou un varf de cutit de sare Ingrediente umplutura:
175g sirop de artar coaja rasa de la o lamaie, si 2 lingurite suc proaspat stors 30g pesmet o tava rotunda pentru tarte
Mod de preparare:
Pentru a face aluatul, framanta bine faina cu untul, apoi adauga zaharul si un praf de sare.
Adauga galbenusul de ou cu doua linguri de apa rece si amesteca in continuare pana se formeaza un aluat suficient de moale. Lasa-l la rece 10 minute, impachetat in folie de plastic.
Intre timp incalzeste cuptorul la 190 C°, scoate aluatul din frigider (pastreaza o mana de aluat pentru decorul final) si da-i forma tavei; (grosimea aluatului trebuie sa fie de aproximativ 5mm, iar marginea sa fie ridicata de 2 cm). Aluatul se inteapa usor cu o furculita.
Pentru umplutura, trebuie sa incalzesti siropul de artar (sau golden syrup) si sa intinzi pe aluatul pregatit cateva lingurite. Restul siropului amesteca-l cu pesmetul, coaja, sucul de lamaie si toarna-l cu grija in forma.
Din bucatica de aluat ramas formeaza cateva fasii si aseaza-le in zig-zag peste tarta. Acum poti sa o asezi in cuptor si sa uiti de ea pentru aproximativ 30 minute. Se serveste calda cu frisca sau smantana.