Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Melcisori cu prune Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Melcisori cu prune 
Numar portii: 10 
Ingrediente: 350g faina, plus 1 lingura pentru framantare si rulare
lingurita de sare
7g plic drojdie uscata
30g margarina slaba in grasimi polinesaturate, plus putin extra pentru uns tava
1 ou batut
150ml lapte degresat, incalzit la temperatura corpului
2 lingurite de scortisoara
40g zahar brun
200g prune uscate, tocate
1 lingura de miere calduta
Mod de preparare: 1. Cerne faina si sarea intr-un castron mai mare, amesteca drojdia, apoi incorporeaza jumatate din cantitatea de margarina.

2. Fa o gaura in centrul compozitiei si amesteca acolo oul batut si laptele caldut,incorporand treptat toata faina din castron.

3. Prafuieste suprafata de lucru cu o jumatate lingura de faina si framanta aluatul timp de 3-4 minute pana se inmoaie si devine elastic.

4. Aseaza aluatul inapoi in castron, acopera cu un prosop curat si lasa-l la crescut intr-un loc cald pana se dubleaza in marime (aproximativ 1 ora si jumatate).

5. Presara faina ramasa pe suprafata de lucru si intinde aluatul cu un sucitor intr-un dreptunghi de aproximativ 25 x 35 cm.

6. Topeste cealalta jumatate de margarina si intinde-o cu o pensula peste aluatul intins.

7. Amesteca scortisoara si zaharul impreuna, presara-l uniform peste foaie, apoi imprastie prunele uscate pe partea de sus si apasa usor.

8. Pornind de la una din laturile lungi, ruleaza aluatul bine, apoi taie-l in 12 bucati egale. Aseaza cornuletele intr-o tava unsa cu putina margarina, acopera-le cu un prosop curat si lasa-le la crescut inca 30 de minute.

9. Intre timp incalzeste cuptorul la 180 C.

10. Dupa ce cornuletele s-au umflat, baga-le la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute. Dupa ce s-au copt, se ung cu mierea de albine calda si se servesc dupa ce se mai racesc putin.

 
Mod de servire: Dupa ce s-au copt, se ung cu mierea de albine calda si se servesc dupa ce se mai racesc putin.

 
Timp de preparare (minute): 30min 
Grad de dificultate (1-10): 4 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 925 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

 Placinta cu mere (rulata)
 Altfel de placinta cu mere
 Placinta cu mere
 Placinta cu branza
 Placinta de lamaie
 Placinta cu iaurt
 Strudel cu branza
 Foietaj pentru placinte, strudel, mere in foietaj, etc
 Placinta cu dovleac
 Placinta dobrogeana
 Placinta cu pui
 Palmieri
 Tarta cu sirop de artar
 Melcisori cu prune

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput