Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Melcisori cu prune Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Melcisori cu prune 
Numar portii: 10 
Ingrediente: •350g faina, plus 1 lingura pentru framantare si rulare
•½ lingurita de sare
•7g plic drojdie uscata
•30g margarina slaba in grasimi polinesaturate, plus putin extra pentru uns tava
•1 ou batut
•150ml lapte degresat, incalzit la temperatura corpului
•2 lingurite de scortisoara
•40g zahar brun
•200g prune uscate, tocate
•1 lingura de miere calduta
Mod de preparare: 1. Cerne faina si sarea intr-un castron mai mare, amesteca drojdia, apoi incorporeaza jumatate din cantitatea de margarina.

2. Fa o gaura in centrul compozitiei si amesteca acolo oul batut si laptele caldut,incorporand treptat toata faina din castron.

3. Prafuieste suprafata de lucru cu o jumatate lingura de faina si framanta aluatul timp de 3-4 minute pana se inmoaie si devine elastic.

4. Aseaza aluatul inapoi in castron, acopera cu un prosop curat si lasa-l la crescut intr-un loc cald pana se dubleaza in marime (aproximativ 1 ora si jumatate).

5. Presara faina ramasa pe suprafata de lucru si intinde aluatul cu un sucitor intr-un dreptunghi de aproximativ 25 x 35 cm.

6. Topeste cealalta jumatate de margarina si intinde-o cu o pensula peste aluatul intins.

7. Amesteca scortisoara si zaharul impreuna, presara-l uniform peste foaie, apoi imprastie prunele uscate pe partea de sus si apasa usor.

8. Pornind de la una din laturile lungi, ruleaza aluatul bine, apoi taie-l in 12 bucati egale. Aseaza cornuletele intr-o tava unsa cu putina margarina, acopera-le cu un prosop curat si lasa-le la crescut inca 30 de minute.

9. Intre timp incalzeste cuptorul la 180° C.

10. Dupa ce cornuletele s-au umflat, baga-le la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute. Dupa ce s-au copt, se ung cu mierea de albine calda si se servesc dupa ce se mai racesc putin.

 
Mod de servire: Dupa ce s-au copt, se ung cu mierea de albine calda si se servesc dupa ce se mai racesc putin.

 
Timp de preparare (minute): 30min 
Grad de dificultate (1-10): 4 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1111 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Placinta cu mere (rulata)
» Altfel de placinta cu mere
» Placinta cu mere
» Placinta cu branza
» Placinta de lamaie
» Placinta cu iaurt
» Strudel cu branza
» Foietaj pentru placinte, strudel, mere in foietaj, etc
» Placinta cu dovleac
» Placinta dobrogeana
» Placinta cu pui
» Palmieri
» Tarta cu sirop de artar
» Melcisori cu prune

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput