•350g faina, plus 1 lingura pentru framantare si rulare •½ lingurita de sare •7g plic drojdie uscata •30g margarina slaba in grasimi polinesaturate, plus putin extra pentru uns tava •1 ou batut •150ml lapte degresat, incalzit la temperatura corpului •2 lingurite de scortisoara •40g zahar brun •200g prune uscate, tocate •1 lingura de miere calduta
Mod de preparare:
1. Cerne faina si sarea intr-un castron mai mare, amesteca drojdia, apoi incorporeaza jumatate din cantitatea de margarina.
2. Fa o gaura in centrul compozitiei si amesteca acolo oul batut si laptele caldut,incorporand treptat toata faina din castron.
3. Prafuieste suprafata de lucru cu o jumatate lingura de faina si framanta aluatul timp de 3-4 minute pana se inmoaie si devine elastic.
4. Aseaza aluatul inapoi in castron, acopera cu un prosop curat si lasa-l la crescut intr-un loc cald pana se dubleaza in marime (aproximativ 1 ora si jumatate).
5. Presara faina ramasa pe suprafata de lucru si intinde aluatul cu un sucitor intr-un dreptunghi de aproximativ 25 x 35 cm.
6. Topeste cealalta jumatate de margarina si intinde-o cu o pensula peste aluatul intins.
7. Amesteca scortisoara si zaharul impreuna, presara-l uniform peste foaie, apoi imprastie prunele uscate pe partea de sus si apasa usor.
8. Pornind de la una din laturile lungi, ruleaza aluatul bine, apoi taie-l in 12 bucati egale. Aseaza cornuletele intr-o tava unsa cu putina margarina, acopera-le cu un prosop curat si lasa-le la crescut inca 30 de minute.
9. Intre timp incalzeste cuptorul la 180° C.
10. Dupa ce cornuletele s-au umflat, baga-le la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute. Dupa ce s-au copt, se ung cu mierea de albine calda si se servesc dupa ce se mai racesc putin.
Mod de servire:
Dupa ce s-au copt, se ung cu mierea de albine calda si se servesc dupa ce se mai racesc putin.