Umplutura: 3 mere 2/3 ceasca zahar 2/3 ceasca unt putina nuca scortisoara
Coca: 2 cesti de faina cu praf de copt (aici exista o faina care se numeste:"faina care se umfla singura" asta pt. ca are incorporat praf de copt.Dar putem folosi orice faina si adaugam pur si simlu praf de copt!) 1 ceasca zahar 3 oua
Mod de preparare:
Topim untul, zaharul si scortisoara intr-o olicica si apoi rasturnam compozitia intr-o tava rotunda nr. 30-32, e o tava de masura mijlocie.
Curatam merele le taiem in felii groase si le asezam in tava peste compozitia untului. Locurile goale dintre mere le umplem cu nuci.
La mixer batem ingredientele pentru coca timp de 5 min si apoi rasturnam peste mere si coacem la 200gr timp de 30 min sau in functie de aragaz.
Lasam sa se raceasca si pe un platou rasturnam invers placinta