-bucati de gaina -ulei pentru prajit -2 cepe mari tocate marunt -4 catei de usturoi tocati marunt -3cm chimbir proaspat tocat marunt -1 1/3 lingurita pasta de shrimp (Blachan-dupa cum o cunosc asiaticii) -2 linguri sos de soia dulce (este un sos gros, nu se foloseste sosul obisnuit) -1 lingura Palm Sugar (se poate folosi zahar Demorara) -2-3 ardei chilli proaspeti tocati marunt (n.t.-puteti incerca cu ardei iuti obisnuiti) -4 rosii de marime medie tocate marunt -1 cutie de lapte de nuca de cocos -sare si piper
Mod de preparare:
Se taie gaina in piese de 5cm si se prajeste pana capata o culoare aurie la suprafata. Se da la o parte si se scurge. Se caleste apoi ceapa, usturoiul, chimbirul si pasta de shrimp. Se adauga gaina, sosul de soia, zaharul si aproximativ 200g apa. Se acopera si se gateste pentru 10 min. Se adauga rosiile si ardeii chilli si se gateste pana gaina este moale. Se adauga la sfarsit laptele de nuca de cocos, sarea si piperul, se mai fierbe putin si se serveste.